Aktuelt

IS-enke i retten i Tyskland

Levde og oppdro sine barn etter IS-reglene.

Kvinnen, identifisert som Omaima M (35) er opprinnelig fra Tunisa, men var bosatt i Tyskland, reiste til Syria i januar 2015. Hun tok med seg sine tre barn for å bli gjenforent med ektemannen og barnas far, Nadar H.

Nå er hun i retten i Hamburg, der hun skjuler ansiktet for fotografene, tiltalt for å tilhøre en utenlandsk terrorgrupper, menneskesmugling og forbrytelser mot menneskeheten.

Påtalemyndigheten mener Omaima levde og oppdro sine barn etter IS-reglene og fikk utbetalt månedlig økonomisk støtte av IS. Hun skal også ha holdt en 13-årig Yazidi-jente som slave.

Da ektemannen døde i et flyangrep i Kobane, giftet hun seg på nytt med en de mest beryktede IS-krigerne, den tysk-ghanesiske rapperen Denis Cuspert med artistnavn Deso Dogg. Cuspert har stått frem i flere propagandavideoer fra IS, angivelig også med et avkappet hode.

I 2016 returnerte da gravide Omaima og hennes øvrige tre barn til Tyskland. Cuspert ble drept i en flyangrep i Syria i 2018.

Ifølge tyske medier gled Omaima stille inn i det tyske samfunnet. Hun jobbet som eventarrangør og tolk. En tilsynelatende helt vanlig kvinne, med andre ord.

Men en libanesisk journalist avslørte historien hennes i fjor, noe som utløste forargelse i Tyskland: hvorfor måtte hun ikke stå til rette for sine handlinger?

Hun ble arrestert i Hamburg i september 2019, melder sph.com.

Hvordan det står til med hennes barn sier ikke saken noe om, men det burde være av betydning da påtalemyndigheten mener hun har oppdratt dem etter IS-regler – for disse reglene er ikke akkurat etter vestlig standard.

Imens er det helt stille om IS-moren og hennes to barn som ble hentet fra Syria til Norge av den norske Regjeringen under falske premisser. De var blitt lurt til å tro at det ene barnet var dødssykt. Og selv om denne saken førte til at FrP gikk ut av Solberg-regjeringen, så har de tradisjonelle mediene ikke gått saken nærmere på klingen. Det viser med all tydelighet hvilken politisk slagside som er i MSM.