Kriminalitet

Ekskjæresten tiltalt for drap på Wilma (17) – fant hodet hennes i en bag

Groteskt mord i Sverige på 17-årig jente.

Eks-kjæresten til Wilma Andersson, Tishko Ahmed Shabaz (23), er nå tiltalt for mord og likskjending, melder Aftonbladet.

Svensk politi bekreftet i slutten av november 2019 at den forsvunne Wilma Andersson (17) var drept. Dette etter man har funnet en betydelig «kroppsdel» som tilhører den unge jenta. Nå viser det seg at kroppsdelen som var funnet, var Wilmas hode. Av tiltalen fremkommer det at hodet ble funnet i en reisebag på en hylle i garderobeskapet i det som da var parets felles hjem den 28. november i fjor.

Wilma forsvant fra Uddevalle 14. november, men ble ikke meldt savnet før 17. november. Helt til politiet erklærte at hun var død lette hundrevis av frivillige etter henne. Politiet mistenkte tidlig eks-kjæresten som den skyldige.

Det heter at nå at Shabaz «fjernet hodet fra Wilma Anderssons kropp og pakket det i aluminiumsfolie og oppbevarte det i en reisebag».

– Den mistenkte har av en ukjent grunn beholdt en kroppsdel, og kvittet seg med resten av kroppen, sier politimester Sten-Rune Timmersjö.

Ifølge påtalemyndigheten myrdet han Wilma ved å utsette henne for «gjentatt vold».

– Det er tydelig at man har rengjort leiligheten for å skjule blodspor og det er tydelige spor på en kjøkkenkniv, sier aktor Jim Westerberg.

Eks-kjæresten er også mistenkt for å ha fraktet bort (resten av) Wilmas kropp. Ifølge tiltalen ble den funnet på «en eller flere allment ukjente steder». Politiet har også funnet blod fra Wilma i leiligheten.

Tishko Ahmed Shabaz nekter all skyld. Men ifølge påtalemyndigheten skal han ha mishandlet henne også mens de var sammen. I politiavhør ble han tidlig konfrontert med funnet av hodet, men skal da blant annet ha sagt: «hvis jeg myrdet jenta mi, hadde jeg ikke reddet hodet hennes».

Kurdiske Shabaz er opprinnelig fra Irak, og skal ikke tidligere vært straffet. Han fikk svensk statsborgerskap i 2014.