Politikk

«Sykt menneske»: Bød inn til begravelse av ledende gravejournalist

Den kjente frittstående gravejournalisten Joakim Lamotte, kunne denne helgen lese annonse for sin egen begravelse. Lamotte anser dette som nok en trussel mot sitt liv grunnet hans fokus på de enorme problemene med innvandringen i Sverige.

Søndag kveld kl 18 skulle Joakim Lamottes begravelse avholdes på Sahlgrenska sykehus. I alle fall ifølge en annonse som lå ute på nettside tilhørende et begravelsesbyrå. Lamotte anser annonsen for å være en trussel.

”Inbjudan till begravning.

Joakim Lamotte
-2020

Sahlgrenska sjukhuset
söndag 19 april kl. 18.00”

Velkommen att delta vid begravningen

Lamotte er den modige journalisten som går inn i gettoene og lager live-reportasjer, som løfter frem menneskeverdet til massevoldtatt svensk kvinne, som sørger for at en eldre mann som Rolf slipper å leve i bilen, men får sitt eget hjem. 

Lamotte gjør jobben så få andre svenske medier gjør, og ikke minst setter han fokus på innvandringens mørke sider. Dette har gitt han mange fiender, og mange trusler mot livet sitt.

Lamotte tar i dag kontakt med politiet:

– Jag har ju en hotbild mot mig och någon har gjort detta för att jag ska bli rädd. Och det är väldigt obehagligt för min fru och mina barn.

Vad fick du för bemötande från Lavendla?

– Jag har fått ett bra bemötande från dem, de sa att de skulle försöka hjälpa mig att ta reda på vem som skapat annonsen via IP-adressen. Men jag tycker ju att det är väldigt anmärkningsvärt att vem som helst kan skapa en sådan här annons utan att det görs någon kontroll, säger Lamotte.

Lamotte undrer seg om det er mennesker der ute som ikke forstår at han er et menneske av kjøtt og blod.

Joakim Lamotte berättar att han är trött på att vara utsatt.

– Det är tråkigt. Folk verkar inte se mig som en riktig person eller en människa. De tror att jag är någon slags figur som inte berörs av sådant här.

Lamotte måtte ty til Facebook for å prøve å stanse spredningen av annonsen.

«Et veldig sykt menneske har laget en innbydelse til min beravelse. (…) Dette er så jævlig sjukt at jeg mister ord. Hva er det for et menneske som gjør noe slikt? Fremfor alt i tider med korona når mengder av mennesker mister sine nære og kjære.»

Lamotte mener personer som begår slike avskyelige handlinger, mangler saklig argumentasjon i den offentlige debatten. Det er vanskelig å være uenig med ham i akkurat det.

Expressen