Kriminalitet

Truet med å skjære opp kona før han voldtok henne

"En mann i 20-årene fra Stjørdal er tiltalt for grov voldtekt av kona", melder Adresseavisa. Men han er langt ifra fra Stjørdal.

I påtalemyndighetenes beskrivelse av hendelsene heter at det tiltalte skal ha utsatt kvinnen for slag og spark. Han har truet med å drepe henne og å «skjære henne i småbiter samtidig som han holdt en kniv mot henne». Så voldtok han henne.

Dette skal ikke ha skjedd én gang, men flere ganger.

– Dette er en alvorlig sak med en strafferamme på 21 års fengsel, sier statsadvokat Jarle Wikdahl, som er aktor i saken, til Adresseavisa (bak betalingsmur).

Starter under bilturen

Den heter at den tiltalte mannen og hans kone er fra samme land, og at de har utenlandsk bakgrunn. Kvinnen kom til Norge 25. september i fjor. Ektemannen møtte henne på Gardermoen i bil og de kjørte til Stjørdal, hvor mannen bodde.

Ifølge tiltalen startet overgrepene mot henne allerede under denne bilturen. På ettermiddagen 3. oktober ble mannen pågrepet og satt i varetekt, hvor han har sittet siden. Det sier noe om hvor massiv disse overgrepene må ha vært.

Overgrepene mot kvinnen førte blant annet til at hun fikk brudd i ansiktsskjelettet og sterke smerter i underlivet. Hun ble diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse.

Ektefellen er også tiltalt for vold i nære realsjoner.

Rømte huset

Kvinnen klarte å komme seg ut av huset i Stjørdal 1. oktober.

Utenfor traff hun en bilist som stoppet og tok hånd om henne. Da ble politiet koblet inn i saken.

Mye tyder på at vi snakker typisk ekstrempatriarkalsk kultur der kvinner kan behandles som en vare. Vi vet jo heller ikke hva som er oppholdsgrunnlaget til den tiltalte, men han har åpenbart lite å gjøre i et land som Norge. Blir han dømt og ikke har varig oppholdsgrunnlag i Norge, bør han utvises etter endt soning.

Forsvarer til tiltalte, advokat Frode Wisth, sier hans klient ikke erkjenner straffeskyld. Hovedforhandlingene starter 11. mai.