Aktuelt

Stanser ankomst av flyktninger

Ingen flyktninger hentes til Norge nå. Og hvor lang tid tar det før grensene stenges?

Som følge av Regjeringens tiltak for å begrense videre smittespredning av koronaviruset stanses ankomsten av overføringsflyktninger (kvoteflyktninger) inntil videre.

I 2020 er rundt 200 kommuner som er bedt om å bosette til sammen 5.120 flyktninger. Over halvparten (3.000) av de som skal bosettes vil være overføringsflyktninger.

Så langt i år har om lag 750 overføringsflyktninger fått oppholdstillatelse i Norge og er blitt tildelt bosetting i en kommune, men de er ikke ankommet ennå.

Innreise for disse stilles i bero inntil videre, heter det fra Regjeringen.

Det er med en viss interesse jeg registrerer at det er mye som er mulig, når bare viljen er tilstede. Men det må altså en krise til, før det politiske lederskapet tør å stå opp for nasjonen.

Da er det nok bare et tidsspørsmål, og vi snakker vel timer, før det offentliggjøres at Norge stenger grensene. Det bør ikke minst skje fordi Sverige «kjører like åpent som før», og nordmenn tror vi har «ekstra fri» og drar på Harry-handel uten skrupler.

Stenger også Norge, som blant annet Danmark, Italia, Spania og Polen, grensene skjer det til tross for at EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, har sagt at det er dét siste EU ønsker. For hva er det de vil? Jo, EU-kommisjonen vil ha koronascanning på grensene. Så vi kan altså sette i verk et scanningprogram på grensene uten problemer, men passkontroll, nei fy seg – tenk da de lange køene.

EU skal slite hardt for å holde liv i seg selv.