Innsparket

Maskerte menn stormet dansk sykehus

På Herlev sykehus utenfor København stormet maskerte menn inn på akuttmottakelsen - for å stjele desinfeksjonsmiddel og munnbind.

Torsdag kveld 12. mars skjedde det et alvorlig tyveri ved Herlev sykehus. Da stormet tre maskerte menn inn på akuttmottaket for å stjele desinfeksjonssprit og munnbind. En fjerde maskert mann ventet i bilen mens det grove tyveriet fant sted, melder Ekstrabladet.

Mennene var borte da politiet ankom kort tid etter, men de har bilens registreringsnummer og videoovervåking fra åstedet. Samtidig ønsker de informasjon fra vitner om saken. Politiet har også økt vaktholdet rundt sykehusene i dette området.

Avisen har vært i kontakt med flere kilder som forteller om voldsomme scener under tyveriet. Sykehuset har nå satt opp vakthold ved alle åpne innganger.

– Bakgrunnen for å låse dørene er tildels å verne om våre medarbeidere, som har det meget travelt og som arbeider meget konsentrert. Dels er det for å forhindre at folk som ikke har noe å gjøre på sykehuset kommer inn og stjeler håndsprit og andre nødvendige produkter, som vi har sett et par eksempler på, sier visedirektør Jan Toftholm i en pressemelding.

Det er knapt man tror det er mulig å synke så dypt. Når man begynner å stjele sentrale remedier på sykehus i disse koronatider, da har man ikke skjønt mye av et velfungerende samfunn.