Innvandring

Hvordan våger Ap å beskylde FrP for høy kriminalitet blant innvandrere?

Alle vet at FrP i flere tiår har advart om høy kriminalitet blant ikke-vestlige. Alle vet at FrP konsekvent har blitt motarbeidet når partiet har fremmet konstruktive tiltak. Like fullt skyter nå Ap på FrP. Hvordan våger de?

Nye og voldsomme tall i dag viser at FrP i alle år har hatt rett, faktisk siden slutten av 70-tallet, da Kong Carl startet å advare mot innvandring fra ikke-vestlige land og faren for økt kriminalitet og kulturkonflikter.

Vi måtte derfor lese Ap-topps uttalelser i dag flere ganger. Måpende kunne vi konstatere at innvandringspolitisk talsmann, Masud Gharakani, blottet for magemål, faktisk våger å si dette:

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Masud Gharakani mener tallene viser at Frps innvandrings- og integreringspolitikk har sviktet totalt.

– Sånn kan vi ikke ha det, sier Aps innvandringspolitiske talsperson (utheving, red.).

Tror Gharakani at folk flest, unnskyld meg, er hjernedøde? Tror han virkelig at folk ikke ser hvor nedrig han spiller sine politiske kort?

Ap startet masseinnvandringen

Det var Ap som tidlig på 70-tallet åpnet for at landsbygdene i 3. verden kunne vandre inn til Norge. Sjefsarkitekt nummer en var Oddvar Nordli. Som kommunaliminister i 1973 lot han falske pakistanske «turister» (og tyrkiske og marokkanske) få lov til å bli og jobbe – mot daværende lovverk.

Ap brøt altså eget lovverk, som jeg dokumenterte i boken Gode formål, gale følger (2003), med SV-nestoren Ottar Brox som redaktør.

Deretter åpnet Ap, med Nordli som statsminister, for at disse mennene kunne hente koner og barn og også hente seg nye husturer gjennom transkontinentale arrangerte ekteskap. Ap satte slik en strek over kvinnekampen Camilla Collett startet rundt 1850. Arrangerte ekteskap ble sanksjonert som en skikk vi ikke skulle kritisere. Tvert om skulle vi la skikken ligge til grunn for hovedinnvandringen fra den islamdominerte verden de neste tiårene.

Den ene proposisjonen etter den andre – signert Ap – fortalte at innvandrere måtte beholde sin kultur og sitt språk. Det ble endog tidlig på 80-tallet advart mot at hvis innvandrere sender barna i barnehage kan de miste sine foreldres kultur.

Ap jobbet aktivt mot FrP – uansett hva FrP sa eller foreslo

Det var først under Stoltenberg-regjeringene på 2000-tallet at høyresiden i Ap våknet opp og forstod at det partiet (og tidvis Høyre og KrF-statsministere) hadde lagt til rette for gjennom masseinnvandringen verken var kulturelt eller økonomisk bærekraftig. Nå med Jonas Gahr Støre lefles det igjen med masseinnvandring, som at partiet støtter kvoter fra FN, som at partiet ikke setter kraftig inn mot familiegjenforening.

I over 40 år har FrP prøvd å tale fornuft til de andre partiene. I Solbergs regjeringer siden 2013 har FrP blitt tvunget tl å sluke kameler støtt og stadig. Og enda verre ble det da småpartiene Venstre og KrF ble tatt inn i varmen.

Jeg skal fortelle om en selsom opplevelse jeg hadde som privatperson og forfatter med en Ap-topp i 1998. Jeg hadde skrevet boken Hellig tvang. Unge norske muslimer om kjærlighet og ekteskap, og hadde et møte med en av de mest sentrale Ap-kvinnene på Sortinget. Jeg var dypt fortvilet over alle overgrepene mot de unge, og hadde noen forsiktige tiltak. Da sa Ap-toppen:

«Bare så du er klar over det. Hvis noen i FrP foreslår noen av tiltakene dine, går alle vi andre automatisk imot.»

Det er akkurat slik det har vært i alle år, og som politisk tenketank siden år 2.000, har dette uverdige spillet vært en mare også for oss i HRS. Grunleggende fornuftige tiltak, endog det å beskytte barn fra å bli lemlstet – har blitt motarbeidet fordi «FrP kunne tjene på det».

Ap opptrer ubehøvlet og uten å ha fakta med seg

Gharakani har mer på lager:

Ap-politikeren mener god bosetningspolitikk er et nøkkelgrep for å lykkes:

– Når familier med fem, seks, syv stykker bor på to små rom vil integreringen og oppveksten foregå på gaten Sammen med dårlige forbilder og fravær av foreldrekontroll er det en livsfarlig cocktail.

Gharakani sier at det rødgrønne byrådet i Oslo er i ferd med å ta grep.

– Men det tar tid å fikse opp i den feilslåtte politikken til Høyre og Frp, som var å bosette alle med utfordringer og dårlig råd i de samme, allerede belastede områdene, sier Aps innvandringspolitiske talsperson.

Det tar tid å fikse den feilslåtte politikken… Hør her, Gharakani: Sosialdemokratene i hele Vest-Europa – som har hatt den sterkeste hånden på roret – har gjort de samme feilene siden 1970-tallet. Man har tillatt masseinnvandring av folk som verken evner eller ønsker å bli en del av våre nasjonalstater. Du må gjerne plassere 100 uintegrerte somaliere i ei gate på vestkanten i Oslo, men det betyr ikke at den kulturelle ryggmargen endrer seg.

Ap opptrer ikke bare ubehøvlet og frekt, men også med en virkelighets- og historiebeskrivelse som er fullstendig feil. Tror partiet at de vil tjene på det ved valget i 2021? Tydeligvis. Dette beviser i så fall bare nok en gang hvorfor HRS’ rolle er viktigere enn noen gang.

VG

Hovedfoto: HRS