Politikk

Orker ikke knefall for IS-kvinnen. Høyrefolk melder seg ut

Flere sentrale personer i Høyre gjennom en mannsalder melder seg ut av partiet og går over til FrP etter saken om IS-kvinnen. Brenner det under føttene til statsminister Erna Solberg?

Preben Dimmen i kommunestyret i Ålesund melder seg ut av Høyre. Nyheten slo ned som en bombe på onsdag, og artikkelen har skapt stort engasjement i sosiale medier. På Rights.no har den nå 9,100 delinger, og i ett døgn lå den helt på topp i sosiale medier i Norge.

Melder seg ut

Vi kjenner til at flere personer som er tunge navn innen næringsliv har fått nok av Høyre etter at statsminister Erna Solberg snudde og ga klarsignal om å hente en IS-terrorist til Norge. Vi kan dessverre ikke navngi dem på nåværende tidspunkt.

Men en sentral i det politisk livet er åpen på Facebook torsdag kveld. Dette skriver Nils Jokstad, som har en tung CV for Høyre:

Etter å ha vært medlem i Høyre i 45 år er det nå slutt. Jeg melder meg ut som følge av at IS terroristen ble hentet til Norge. Jeg oppfordrer folk til å gi sin stemme til det partiet som stod støtt i denne saken, nemlig FrP.

Jeg har vært vararepresentant (H) til Stortinget fra Troms, leder av Troms Høyre, medlem av Høyres Sentralstyre, og leder Harstad Høyre.

Knefallet for IS terroristen er langt unna det konservative Høyre jeg meldte meg inn i 1975.
Norge var jeg med på å forsvare under den kalde krigen mot de autoritære kreftene i kommunist Sovjet. Da kan man ikke legge seg på kne for de autoritære islamistene i IS.

Vi antar at flere i partiet Høyre, med god CV, vil gjøre det samme i tiden fremover. IS-kvinnen kan bli et veiskille i norsk politikk. Stod du på Norges og frihetens side, eller var du en av de valne?