IS-kvinnen fikk begeret til å renne over: Melder seg ut av Høyre og inn i FrP

En av Høyres mest lovende unge politikere melder seg ut av partiet. Representanten i kommunestyret i Ålesund, Preben Dimmen, sier til HRS at blant annet Høyres håndtering av IS-kvinnen viser at "det tidligere konservative partiet har forsvunnet og blitt overtatt av radikale krefter". Dimmen ønsker seg nå til FrP.

Preben Dimmen (21) bestemte seg i dag for å melde seg ut av Høyre. Dimmen har blitt sett på som en kommende stjerne i partiet, og har vært svært tydelig til stede i den offentlige debatten med innlegg i lokalavisen Sunnmørsposten, som fast spaltist i Aftenposten i kraft av Unge Høyre-verv, han har deltatt i NRK Debatten to ganger, og han har publisert flere innlegg på alternative nettsteder som Document.no og Rights.no. Siste artikkel hos oss er fra mandag om IS-kvinnen og har nå over 11.000 delinger.

I dag meddelte Dimmen HRS at han forlater partiet, en sorti som vil gi gjenklang helt inn i regjeringskorridorene.

– Håndteringen av IS-kvinnen med et antatt sykt barn, ble for meg et sterkt symbol på Høyres dreining bort fra den konservative profilen. Det gamle konservative partiet har forsvunnet og blitt overtatt av radikale krefter som i liten grad er opptatt av det nasjonale, sier Dimmen til Rights.no.

Prøvd sensurert og kneblet

Uten at offentligheten kjente til det, raslet sablene i Høyres Hovedorganisasjon under valgkampen i fjor. Dimmen hadde postet et innlegg på Facebook som moderorganisasjonen ville at den lokale politikeren skulle slette. Innlegget handlet om håndhilsenekten i Al Nor-moskeen overfor Kronprins Haakon. Her skrev han at Norge har et «nesten nedlatende naivt syn på islam»:

Vi jatter med og trer på oss kulturelle skylapper. I det moderne Norge er ingen kulturer bedre enn andre, ei heller noen skikker verre enn andre.

Og Norge har tydeligvis ikke lenger noen kultur: Vi har multikulturalisme, hvor andre kulturer ikke behøver å assimilere seg til majoritetskulturen, men alle eksistere side om side – kompatible som hånd i hanske — Kumbaya!

Og dette forklarer utmerket godt årsaken til at det interne konfliktnivået i nasjonen vil eskalere ytterligere.

(…)

At meget ulike kulturer som skiller seg fra majoritetssamfunnet årlig segregeres og sementeres i parallellsamfunn i økende antall, er et fryktelig dårlig tegn og utvilsomt lite bærekraftig. Det kan observeres enda enklere på kontinentalsokkelen eller med en biltur til nabolandet.

Innvandringen fra den ikke-vestlige verden er ute av kontroll. Majoritetssamfunnet vet knapt nok hvilken kultur de selv kommer fra. Dette er tildels takket være den relativistiske propagandaen man blir utsatt for i skolevesenet, samt det latterlige lille fokuset man har på egen kultur og nasjonsbygging.

Høyres Hovedorganisasjon kontaktet en lokal Høyreleder med instruks om å få Dimmen til å fjerne innlegget.

– Det ble antydet at innlegget var nært blasfemi og støtende overfor islam, sier Dimmen. Han valgte ikke å fjerne det.

Nyttårstalen til Solberg nok en spiker i kista

Etter Erna Solbergs nyttårstale, som var preget av klimasaken, var han igjen ute med krass kritikk på Facebook, rettet direkte mot statsministeren.

Min partileders nyttårstale var en stor skuffelse. Skal ikke en statsminister tale til nasjonens innbyggere og deres hjem, virke, hjerter, utfordringer og interesser? Gårsdagens tale var i større grad rettet mot det overnasjonale selskap. Til tider var det vanskelig å skille den angivelig konservative statsministeren fra en globalistisk SV-er. Hun talte over og forbi oss, ikke til oss.

Det går BRA med Norge! Men det kan fort snu om vi lar radikale marxister, ikledd grønne dommedagskåper påvirke og – Gud forby – styre landet vårt. Vi ser allerede tendenser til at utenlandske investorer vil kvie seg for å investere i Norge, grunnet potensialet for større politiske omveltninger.

Dimmen mer enn antydet at Solberg er på jakt etter internasjonale toppverv og at dette styrer politikken hennes:

Om det nødvendigvis skulle være sånn at man må vie såpass med tid til klimasaken, bør man legge egoistiske ambisjoner om internasjonale toppverv til sides og muligens poengtere det faktum at Norges utslipp er – for øvrig noe av de «reneste» i verden – totalt sett ubetydelige i verdenssammenheng.

For denne kritikken henvendte Høyre i Ålesund seg og kalte Dimmen inn på teppet, skrev Sunnmørsposten (betalingsmur).

Den siste åpne kritikken av Regjeringen, en hendelse som fikk begeret til å flyte over for Dimmen, handler om at Solberg snudde i saken om IS-kvinnen: Hun fikk likevel komme tilbake til Norge. Dimmen har vært tydelig i sin kritikk denne uken av snuoperasjonen og også medienes håndtering. En kronikk i Sunnmørsposten vakte stort lokalt engasjement – med bred støtte til Dimmen.

Høyre har blitt Ap light

Høyre har beveget seg stadig lengre vekk fra sin konservative grasrot, mener Dimmen. – Partiet holder seg fengslet til venstresidens premisser og tabuer, og har blitt et AP light som ikke makter å begi seg ut på de vanskelige sakene som vil prege den uoverskuelige fremtiden til nasjonen. Spesielt klimasaken har blitt en hellig ku i partiet, hevder Dimmen.

– Videre var FNs migrasjonsavtale en katastrofal sak hvor partiet lå paddeflat og forsvarte tilsluttelse. Nasjonal suverenitet er noe Senterpartiet vinner mye på. Det er fordi at politikere som stiller seg likegyldige, og noen til og med antipatiske til selvråderett og prinsippene om et selvstyrt folk (å være Herre i eget hus), har konsolidert alt for mye makt i partiene.

Dimmen mener at de aller største problemene som Norge vil møte i fremtiden, stammer fra de siste generasjoners skjødesløse innvandrings-, flyktning- og integreringspolitikk.

– Vi har hatt et grenseløst naivt kultursyn og undervurdert hvor vanskelig det er å assimilere muslimske befolkningsgrupper til vårt norske verdigrunnlag. Kulturrelativismen lever godt blant mange rikspolitikere. Og dette fører med seg de tilstandene vi nå er vitne til på Østlandet. Med drastisk økning av voldtekter, blind vold, hån, trakassering, ran og organisert gjengkriminalitet. Dette vil forverres over tid, fordi det enda ikke har gått opp et lys for flertallet av rikspolitikerne om at de svenske tilstandene i nabolandet, som er på kanten til surrealistiske, rett og slett ekstreme, vil spre seg til Norge ettersom vi har ført tilnærmet lik politikk. Det vil oppstå dype kløfter og farlig polarisering i samfunnet, langt verre enn hva vi har nå, mener Dimmen.

Dimmen er ikke alene om å oppleve at partiet Høyre har forlatt han som konservativ. Han forteller at han har fått mange henvendelser fra Høyrevelgere som sier rett ut at de ikke kan stemme på partiet lenger – og det til tross for at både de og familien alltid har stemt på Høyre.

– Folk er frustrerte, noen melder seg ut. Folk sier til meg at Høyre ikke er Høyre lenger, men fronter venstresidens saker innen eksempelvis klima og identitetspolitikk, sier Dimmen.

Et mulig tøffere FrP lokker

Dimmen stod på 22.plass ved kommunevalget i fjor, men svært mange personstemmer førte han inn i bystyret i Ålesund.

– Hvor går veien videre nå for deg?

– Jeg er nå formelt sett en uavhengig representant i Ålesund kommunestyre. Fremskrittspartiet lokker meg. Partiet har noen spennende utviklingstrekk akkurat nå, og viser vilje til å høre på grasrota, returnere til røttene sine og føre tydeligere og blant annet en tøffere innvandringspolitikk. Om det stemmer, så er en Frp-overgang definitivt aktuell.

Hovedillustrasjon: HRS/Facebook-foto av Dimmen