Mediekritikk

Hovedstrømsmediene i forfengelig fornektelse

Hovedstrømsmediene befinner seg fortsatt i en forfengelig fornektelsesfase når det gjelder en av Norges største utfordringer for fremtiden, nemlig konsekvensene av de siste generasjoners innvandringspolitikk og kultursyn.

La oss for eksempel ta Haugerud-saken, som har skapt mye oppmerksomhet den siste tiden, som bare er toppen av isfjellet. Det brutale angrepet, hvor to menn ble overfalt, sparket mens de lå nede og fikk kuttet opp et øre, ble dysset ned av sosionomfraksjonene i Politiet, samt av hovedstrømsmedia som heller brukte den alvorlige hendelsen til å angripe de alternative mediene – som faktisk rapporterte riktig om hendelsen – i stedet for å rette oppmerksomheten mot den blinde volden som fant sted. Vi må få orden på gatene i Østlandet, for dette vil spre seg til resten av landet!

Likegyldigheten

Først var det en påfallende stillhet fra massemediene og Politiet, inntil de ga en enda mer påfallende uttalelse: Nemlig at det brutale overfallet ble betegnet som en ordinær voldshendelse. Dette var tydeligvis «part and parcel» av livet på Østlandet. Attpåtil kunne kommunikasjonarbeideren for Politiet informere om at dette var snakk om «kjenninger av Politiet». Hele den alvorlige voldshendelsen ble fremstilt som et eller annet fylleslagsmål mellom likeverdige parter. I ettertid ser vi at dette var venstrehåndsarbeid, eller et desperat forsøk på å dekke over det åpenbare problemet Oslo-provinsen har med blind vold.

Grunnen til at Politiet svartmalte ofrene, var at det ene offeret hadde med seg en mild dom i kofferten fra det tidlige stadiet av livet sitt, men som nå lever et alminnelig liv, blant annet som bestefar. Skal norske borgere straffes i ettertid av at de har sonet – igjen av media og Politiet – for noe som de en gang gjorde dumt, og miste troverdighet mange år etter straffen? Og er dette noe som Politiet burde fylle store deler av den bittelille uttalelsen med? Det lukter fryktelig råttent, iallfall etter at de tre gjerningsmennene fikk status som siktede senere.

I et intervju med Document.no, var det ikke vanskelig å bemerke seg ett av ofrenes frykt for represalier om han uttrykte seg feil. Det var iallfall slik jeg tolket svarene (som gjorde hendelsesforløpet veldig tydelig). Uttalelser og den vanlige hverdagen i områder hvor demografien har endret seg drastisk de siste årene, og hvor nordmenn har blitt i mindretall, kommer ikke uten konsekvenser.

Sverre Avnskog skildret nylig dette i sitt innlegg på Facebook, hvor han forklarer årsaken til at han og familien må flykte Søndre Nordstrand som følge av gjentatt trakassering fra muslimske gjenger av datteren og familien, med likegyldighet/handlingslammelse fra myndighetene. Gå inn og les det.

Angrep

VG er en skammelig tabloidavis (noe de har bevist flere ganger, senest med deres PFU-dommer), og brukte den viktige rapporteringen om voldshendelsen fra alternative medier, opportunt til å angripe nettopp disse som brakte oppmerksomhet til den fryktelige hendelsen. I etterkant av å ha ignorert voldshendelsen, bestemte de seg for å «sette på plass» Document og Resett (som VG-journalist Vemund Garden formulerte det) og publiserte et helt oppslag som baserte seg på kommentarer som hadde kommet fra tilfeldige folk i kommentarfeltene til Document og Resett.

Hva slags nyhetsverdi har det? Er du en del av denne fortielsen, hvor fokuset på kommentarfeltene til alternative medier blir større enn det som vilt sjokkerende utvikler seg i gatene våre, bør du skamme deg. Document.no er landets ledende krimavis, med Øyvind Thuestad i spissen. Hovedstrømsmediene generelt, og VG spesielt er uforskammede små byssegutter på det norske krimjournalistiske skipet.

(Les Øyvind Thuestads arbeid om du vil oppdage rystende norske realiteter fra rettssystemet.)

Blind vold

I VGs lille hode gjorde de seg store tanker om at , endelig hadde de tatt Resett og Document.no i kardinalsynden «falske nyheter». For det ene offeret av denne brutaliteten (som VG originalt ikke brydde seg om overhodet), var nemlig av halvt vest-afrikansk opprinnelse. Som om… Som om opprinnelsen til ofrene spilte noen rolle til de som var rystet over denne blinde volden. Som om det endret saken på noen som helst måte. Som om denne saken ble brukt for å spille politisk mynt og skape et ensidig narrativ om at all vold begått av mennesker med utenlandsk opprinnelse rettes mot etnisk hvite.

Det har gått en debatt de siste dagene, blant annet på NRK om begrepet «omvendt rasisme», altså rasisme mot hvite. Dette er et ekte fenomen som faktisk forekommer med hyppig grad i områder med radikal demografisk endring. Den overveldende majoriteten av grove overfall begås av ikke-etniske nordmenn mot etniske nordmenn. Men denne hendelsen stod på sine helt egne ben som et rystende overfall. Naturligvis, selv om at det ene offeret var halvt afrikansk. Det burde virkelig være innlysende. Begge ofrene kunne vært vært fra det sydligste Afrika uten at det forandret det enkle faktum – at blind vold i norske gater forekommer langt oftere og på brutalt vis, enn det tidligere gjorde og – ikke minst – bør gjøre.

Skal vår fjerde statsmakt, altså mediene, fokusere på kommentarfeltkrigere og ikke voldsepidemien i gatene våre? Det er så grenseløst ynkelig av disse mangetallige journalistene (med gode lønninger) å spille fallitt. Nettopp disse aktørene som vi er ment å sette vår lit til og plassere på oppdrag til å belyse nye problemstillinger i nasjonen – og sette agendaen for hva som må løses og forhindres av våre folkevalgte.

Jeg håper at disse yrkesprofesjonelle menneskene endrer fokus og innser at de har proklamert skjødesløs ideologi i flere tiår. Men jeg er overhodet ikke optimistisk.

Nøkkelen og makta

De som våger å dykke under vannoverflaten, vil under isfjellet finne en massiv struktur bestående av voldssaker med utspring i segregerte befolkninger, klankulturer og samfunnsfiendtlige menneskesyn. Les alternative medier for å oppdatere deg på hva som vil prege det norske samfunnet og den norske debatten i (ti)årene fremover.

Nylig var det to eksplosjoner i Sverige. Den ene, i Stockholm, gjorde store skader på et «fint» nabolag i hovedstaden. Det var over 250 slike hendelser i fjor. Den blinde volden også i Norge øker bekymringsfullt mye. Det samme gjør voldteksststatistikken.

Prinsdal-drapet har de fleste hørt om. Det var for noen dager siden at det var enda en fryktelig hendelse. Halil Kara (21) ble drept. Og hva med det tresifrede antall voldshendelser og voldtekter i 2019? Gatene våre blir mindre og mindre trygge! Vet du hvilken utvikling kriminalitetsområdet vårt har? Kjenner du til detaljene? Du bør antageligvis lese deg opp.

De som tier om disse problemene som kommer til å øke i omfang og antall i fremtiden, lager et vakuum for ytterliggående – også ekstreme – aktører. Vær en del av den moderate løsningen, ikke la de naive forsterke problemet, eller de ekstreme overta det. Media har nøkkelen, og politikerstanden har makten. Vi må få orden på sakene våre. På gatene våre.