Islam

Fantastisk avsløring: Journalister mener islamkritikk er høyreekstremisme

En journalist kles naken av Txxmy Roxxxson på skjult opptak der han direkte kobler islamkritikk med høyreekstremisme. Selv vet han åpenbart ingenting om islam. Da fikk vi bekreftelsen på hvorfor et parti som SV og mang en journalist kaller HRS høyreekstrem.

Vi kunne ikke fortelle innledningsvis hvem som står bak opptaket. For da slår Facebook sannsynligvis til og setter oss i det berømmelige FB-fengslet eller i verste fall fjerner siden vår for godt. Om fotoet av ham fører til det samme, vet vi ikke i skrivende stund. Det vil tiden vise.

Mannen som på elegant vis avslører at keiseren er naken, er altså Txxmy Roxxxson, fra nå av TR. TR har besøkt Danmark der han av Trykkefrihedsselskabet hedres med en pris for sin kamp for ytringsfrihet. Flere i ledelsen skal ha fått stengt ned Fcaebook-siden sin etter å ha omtalt TR og prisutdelingen.

Politisk journalist i Berlingske, Hans Skovgaard Andersen, intervjuet TR under hans opphold i København. Det Skovgaard Andersen, fra nå SA, ikke visste var at ikke bare hans opptak på mobilen var på, det var også TRs opptaker, med kamera.

– Normen er høyreekstrem

Det hele starter idet de to møtes og TR spør journalisten rett ut: – Vil du stemple meg som høyreekstrem?

SA: – Eh, jeg tror jeg vil kalle deg islamkritiker.

TR: – Så du vil altså ikke stemple meg som høyreekstrem?

SA: – Eh, jeg vet at du ikke ser på deg selv som høyreekstrem…

TR: – Vil du, vil du kalle meg høyreekstrem?

SA: – Jeg vil kanskje det.

TR ber journalisten om forklare ham hvorfor han mener at han er høyreekstrem.

SA: – Du er veldig kritisk til islam, og det er normalt sett på som høyreekstremt på den politiske skalaen.

TR ler: – Så hvis du er en ateist, så er du høyreekstrem?

SA er taus, han vrir tankene.

TR: – Så hvis du kritiserer kristendommen, så er du høyreekstrem, eller er det en beskyttet status forbeholdt islam?

SA: – Hm. SA trekker frem underleppa. Tenker. – Jeg er ikke sikker, eh…

TR skratter hjertelig: – Kom igjen, du sa nettopp at du med rette kommer til å kalle meg høyreekstrem fordi jeg kritiserer islam. Ikke sant?

SA: – Det er normen.

TR: – Nei, det er normen i løgnmedia.

SA: – Hva er mitt incitament for å lyge?

TR: – Vel, du lyger.

SA: – Men hva mener du mitt incitament er?

SA: – Det kan du fortelle meg. Hvorfor lyger du i avisen din?

Høyreekstreme som kritiserer kristendommen?

TR drar opp det kristne kortet: Ville han blitt kalt høyreekstrem om han kritiserte kristendommen?

SA må intellektuelt gå ned på knærne og vedgå at det ville han ikke. Han svarer med et enkelt «nei».

TR: – Så det er bare islam som har denne beskyttende statusen?

TR kjører journalisten: – Hva er det ved mine synspunkt som er høyreekstremt. Jeg støtter kvinners rettigheter, homofiles rettigheter.

SA avbryter ham: – Du kan gjøre det på den høyreekstreme siden.

TR: – På den høyreekstreme siden?

SA: – Ja, jeg ville sagt det.

SA sier videre at det å kritisere islam er et av kjennetegnene på høyreekstremisme.

TR: – Så du mener at å kritisere en idé gjør deg høyreekstrem, og du er en journalist fra det nasjonale main stream media.

SA bekrefter at han mener dette.

TR: – Det er derfor jeg ikke stoler på deg.

Kan ingenting om islam

SA vedgår at han ikke har lest koranen. – Det sies merkelige ting i koranen, men leser du gammeltestamentet finner du dumme ting i det også.

SA har heller ikke lest noe om Muhammeds liv, vedgår han. Han prøver å ro seg unna med at han har «vanlig kunnskap» om Muhammed.

TR: – Som hva da?

SA: – Nei, jeg vil ikke gå inn i det.

TR: – Er du redd for å snakke om Muhammed?

SA: – Nei! Nei, ikke i det hele tatt. Men jeg vet ingenting, jeg vet ikke noe særlig om Muhammed.

SA jobber altså for Danmarks nest største avis, Berlingske. TR konstaterer deretter dette:

TR: – Så du er en journalist, i den nest største avisen, og du er her for å snakke med en som har hatt islam i sentrum i hele livet sitt og vært i opposisjon til det (islam, red.) Og du vet ingenting om islam. Du vet ingenting om Muhammed. Du sitter her totalt ignorant om temaet jeg snakker om.

SA: – Jeg tror ikke jeg er totalt ignorant.

TR: – Fortelle meg hva du vet om islam, om Muhammed

SA smiler forvirret mens han drar på det. – Ehhh, eh… Jeg tror ikke jeg vil gå inn på det.

TR presser han videre og får til slutt dette svaret om hvorfor SA ikke vil svare: – Fordi du vet mye mer om det temaet enn meg.

TR konfronterer journalisten med følgende: – Du siter der for en ledende avis og skal stille spørsmål til en ledende islamkritiker, kanskje du skulle gjort litt research for å se om det er noe sant i det jeg sier?

SA: – Jeg sier ikke at det ikke er noe sant i det du sier. Jeg vil spørre deg om hva du synes om muslimer, hva du synes om islam.

TR: – Men jeg spør deg, for du er en journalist. Jeg tror åtte til ti prosent i dette landet følger islam. Dere har hatt mye problem i Danmark også. Dere har hatt terrorangrep mot det jødiske samfunnet. Synes du ikke du skulle ha gjort research for å se om det (islam, red.) er problematisk?

SA: – Det er så mange i Danmark som synes det (islam, red.) er problematisk.

– Du er redd!

TR konfronterer ham med at SA skal skrive en artikkel om ham, der journalisten vil legge inn sine vurderinger: – Synes du ikke at du burde vite noe om temaet du snakker om? Synes du ikke at dette er et eksempel på ren ignoranse?

SA vrir seg: – Hm, lyder det, før TR gjentar: – Synes du ikke at du er ignorant om temaet?

SA: – Hm, nei.

SA hevder han har gjort «noe research». Han skal «stille noen spørsmål», sier han. TR ler og sier rett ut: -Du er redd for å snakke om islam!

SA. – Nei, jeg er ikke redd for å snakke om temaet, men jeg ikke vet nok om det til å kunne gå inn i …

TR: -Bare fortelle meg hva du vet da. I din research om islam, hva fant du?

Opptaket slutter her med at Robinson ler og journalisten spør om han kan stille han spørsmål mens han leser i sine notater.

Vi i HRS er ikke sjokkert. Vi har lenge luktet lusa på gangen. Både mange akademikere, politikere og journalister kan null og nada om islam, og de er smittet av islamviruset: De som kritiserer islam, er ekstreme. Og da dyttes ekstremismen over på den brune siden.

– Eh, jeg vil ikke ha noen mening om islam

Da jeg hadde gitt ut Islam. Den 11. landeplage i 2015, sa en velinformert (en av de sjeldne altså) journalist til meg: – Hver gang du møter en journalist fremover, spør hva vedkommende synes om islam, synes om Muhammed. Jeg gjorde dette flere ganger, og det var ikke en eneste av dem som kunne omtrent noe som helst. Typisk ble det sagt: – Eh, nei, jeg kan ikke noe om islam. Jeg kan ikke noe om Muhammed. Eller: Jeg vil ikke ha noen mening om islam eller Muhammed. Dette er den farlige ignoransen i vår tid. Mindre farlig blir det ikke av at de samme sviner til dem som faktisk har brukt store deler av sitt voksne liv til å sette seg inn i det islamske idésettet.

Denne SA skrev en lang artikkel om TR. Den er selvsagt som en svinesti. Men jeg merket meg noe særdeles interessant på slutten: SA har fått med seg at TR tok opptak av de første minuttene der han fullstendig blamerer seg selv. SA skriver:

«Dagen efter viser det sig, at hans telefon ikke bare lå på hans stol. Den optog interviewet med skjult kamera, og det er nu lagt ud på internettet.»

Deretter legger SA ut sitt opptak nederst i artikkelen:

«Hør hele lydoptagelsen af Berlingskes interview med Tommy Robinson her.»

Men tror dere de første minuttene der TR avslører han er med på opptaket? Nei, det er de ikke.

Hør og se det fantastiske opptaket til TR som virkelig avslører hvilken tid vi lever i.