Politikk

Kaller Erna og Sivs politiske allierte nazister

Det konservative partiet Moderaterna sin leder, Ulf Kristersson, har hatt møte med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson. Dette får statsminister Stefan Löfven til å nazistemple både Kristersson og Åkesson, som er Erna og Sivs politiske allierte. Har statsministeren mistet forstanden?

Det vakte oppsikt i Sverige at Moderaternas leder, Ulf Kristersson, i går hadde et formelt møte med Jimmie Åkesson, leder av Sverigedemokraterna (SD), og i mange år behandlet som spedalsk av alle de andre partiene. Men ettersom SD på flere målinger den siste måneden er Sveriges største parti, er det kanskje naturlig å prøve å vise folkeskikk og politisk klokskap ved faktisk å forholde seg til partiet. Ikke minst i disse tider der statsminister Löfven og Socialdemokraterna er ute og sklir i ett kjør som Bambie på isen. Löfven benekter eksempelvis at den ekstreme voldelige kriminaliteten; skytningene og eksplosjonene, har noe som helst med den ukontrollerte masseinnvandringen å gjøre. Löfvens dager kan nå gå mot slutten. Det spekuleres åpent i at Regjeringen kan velge å gå av, eller tvinges til å gå.

Mens det brenner under benene til Löfven, klarer han igjen å blamere seg for ikke bare svensk offentlighet, men hele Skandinavias offentlighet. Som kjent er Moderaterna (M) Høyres søsterparti, og også det svenske partiet FrP mener de er nærmest politisk. Om M og SD sier Löfven dette etter møtet mellom de to utfordrerne:

– Jeg noterer at samarbeidet mellon de brunblåe har blitt dypere. Den politikken som et slikt samarbeid resulterer i, kan aldri bli være bra for svenske arbeidere eller velferden.

Sa han som i høyeste grad har bidratt til rasering av den svenske velferdsstaten og dermed trygghet for svenske arbeidere. De gir seg ikke!

«Hatretorikk»

Ja, dette er absolut Sverige. Vi vet alle – unntatt Abid Raja – hva fargen brun står for. Vi husker ikke minst, i motsetning til Raja, vår lærdom fra historietimene om Hitlers brunskjorter.

Löfven føyer til at han mener at møtet beviser at Kristersson har latt SD overta «stafettpinnen». Nazistene marsjerer altså i svensk politikk, skal vi tro Löfven.

På Twitter svarer SDs justispolitiske talsperson Löfven: «Hatretorikken fra statsministeren er uverdig. … Det er aldri ok å redusere nazistenes brudd mot menneskeheten!»

I kommentarfeltet hos Nyheter Idag sier en profil dette:

Rolf Gustafsson