Islam

– At vi har terrorister her er veldig uforståelig, sier statsminister

Dette sier Danmarks statsminister etter at politiet og sikkerhetsstyrken har gått til pågripelser over hele Danmark. Har sosialdemokraten Mette Frederiksen aktivt valgt å ha bind for øynene? Kan hun overhodet ingenting om islam og jihad, engang ikke i sitt eget land?

Pågripelsene i Danmark i går var skjellsettende: Politiet og sikkerhetsstyrken (PET) gikk til pågripelser på 20 adresser ulike steder i landet på Sjælland, Jylland og Fyn. 20 personer ble pågrepet, både kvinner og menn, og i dag ble fire menn og to kvinner siktet etter den strengeste terrorparagrafen. Det antas at de pågrepne planla en større koordinert terroraksjon med sprengstoff og skytevåpen. Foreløpig holder politiet og PET kortene tett til brystet.

Danmark har som resten av Vest-Europa fått føle konsekvensene av en uvettig innvandringspolitikk ført i flere tiår. Nær sagt hvem som helst som klarte å ta seg til landet, hadde gode sjanser til å få opphold og påfølgende statsborgerskap. Nå bæres fruktene av de åpne dørers politikk den gang.

Skriften på veggen

Ingen vesteuropeiske lands myndigheter har foretatt ideologisk screening før man rundhåndet delte ut medlemsskap i landet. I Danmark er det som i Norge, for å sitere norske PST, IS-tilhengere over hele landet. Hva annet hadde man forventet seg? Dette er jo enkel matematikk. Av en viss mengde muslimer, vil en viss andel støtte væpnet jihad mot «vantro». Allerede i 2007 kom dette frem i en britisk undersøkelse:

På spørsmålet «Jeg beundrer organisasjoner som al-Qaida som er forberedt på å krige mot Vesten», sa 13 prosent av de unge seg enige. Syv prosent av de unge vet ikke hva de skal svare.

En undersøkelse fra Danmark fra 2009 viste at syv prosent mente terror er et «akseptabelt middel for å spre et budskap eller utvise protest». Så mange som 38 prosent mente USA har seg selv å takke for terrorangrepet i 2001, likeledes sa 2o prosent at «Danmark har fortjent det hvis landet blir utsatt for terror». 7 prosent var «helt enig», 13 prosent «enig», mens 10 prosent svarte «vet ikke».

Ikke vil oss vel

Statsminister Mette Frederiksen fremstår som sjokkert over at noen «ikke vil oss vel». Det sjokkerende er statsministeren uttalelse på Kveldsnytt i går:

– Jeg sier dette med indignasjon og vrede: Det har kommet mennesker til Danmark som ikke vil oss vel. Det er meget uforståelig hvorfor de er her, men det fins dessverre noen av dem.

 Vi vet jo godt hvorfor de er der: den rause velferdsstaten. At pengene kommer fra de «vantro», er ikke vanskelig for jihadister/terrorister å svelge. Sosiale stønader er en for disse en form for skattelegging av de «vantro». At noen av dem i tillegg er villige til å ty til terror for å bekjempe de «vantro», har islam er 1.400 lang historie på. Har man eksempelvis glemt erobringene av Spania, glemt osmanerne ved Wiens porter i 1683? Det ligger i islams grunnlag, i islams tekster og Muhammed som forbilde, å bekjempe omgivelsene inntil islam har satt seg i den øverste maktposisjonen. Så hvorfor ikke drive jihad, ekspansjon, fra innsiden av en ikke-islamsk stat som Danmark?

Vi antar at Frederiksen forstår dette, men at hun bevisst tåkelegger. For skulle hun innrømme hvordan virkeligheten på bakken faktisk ser ut, ja, så må hun unnskylde overfor det danske folket på vegnet av partiet sitt, Socialdemokratiet, som siden tidlig 1980-tallet og gjennom 90-tallet førte en politikk som la optimalt til rette for innmarsjen av Allahs fotsoldater.

Ikke se, ikke høre

Frederiksen fremstår som en Stefan Löfven, som heller ikke «så det komme», da han skulle kommentere den eskalerende kriminaliteten ofte begått av unge med ikke-vestlige bakgrunn.

Danmark har vært utsatt for en rekke terrorangrep, her er noen av dem: Allerede i 1985 gikk en palestiner til bombeangrep i København, en drept, 26 skadet. Krudttønden i 2015, der Lars Vilks var hovedmålet. Forsøk på terrordrap på Lars Hedegaard i 2013. I 2012 dømmes fire men til fengsel for å ha planlagt terrorangrep mot Jyllands-Posten. I 2010 prøver en somalier å drepe tegneren Kurt Westergaard i hans eget hjem. Øksemannen, som han kalles, ble dømt for både terror og drapsforsøk. I 2019 utvises en syrisk statsborger som planla å begå massedrap med hjemmelagede bomber og å drepe tilfeldige på gaten i København med kniv. Senest 6. desember i år dømmes tre menn for å «fremme Den islamske statens virksomhet ved å forsyne organisasjonen med blant annet droner, hobbyfly, propeller og kamera». En av de dømte fikk utvisning etter 31 års botid i Danmark.

Vi kunne nevnt flere saker. Er ikke Frederiksen oppdatert? Vet hun heller ikke at Frankrike i 2015 hadde 11.400 registrerte såkalte radikaliserte på sine lister? På halvannet år økte gruppen med 60 prosent til 18.550 (på listene), skrev Le Figaro. I 2010 hadde belgiske myndighetene registrert 1.875 jihadister. I 2017 var antallet 18.884!

Strøk til eksamen

Samme år, 2017, passerte Tyskland den magiske streken 10.000 personer som potensielt kan begå islamistisk terror. Storbritannia lå da på hele 23.000 potensielle medlemmer av «jihadhæren».

Danmark har ikke gått ut med antallet som er registrert på listene sine, ei heller har Norge gjort det. Men svenskene forteller om 2.000 personer som de mener tilhører Muhammeds potensielt operative terrorister. Det vi med sikkerhet kan si er at de potensielle «religiøse krigerne» har vokst år for år i Vest-Europa.

I en så dramatisk situasjon som danskene opplevde i går, forventer man at statsministeren utviser statsmannskunster. Den ferske statsministeren Frederiksen dumpet til eksamen.