Aktuelt

Tyskland: Dopet ned, bortført, gruppevoldtatt og filmet

To tyske kvinner opplevde det samme med ukers mellomrom i Düsseldorf. Nå sitter fem menn i alderen 24 til 29 år på tiltalebenken.

De to tyske kvinnene, på 20 og 22 år, var begge på et diskotek i gamlebyen i Düsseldorf, den ene i februar og den andre i mars, da de ble lurt av en mann som hadde såkalte k-0-dråper (knockout-dråper) i de unge kvinnenes energidrikk.

Påtalemyndigheten er sikker på at stoffet slo ut kvinnene, som så ble bortført til en leilighet til en av de tiltalte. Her forgrep fem menn seg på kvinnene.

I det ene tilfellet skal voldtektene ha foregått i fem timer. Hun skal også ha blitt mishandlet med et kosteskaft og en vodkaflaske.

Samtlige gjerningsmenn skal ha filmet alt med sine mobiltelefoner, som benyttes som bevis i retten.

Kvinnene var ikke bevisstløse, men var satt ut av stand til å gjøre motstand. De har begge bare vage minner om det som skjedde.

Bare en av de fem mennene vil uttale seg. Nidal El-Z. (29) kommenterer tiltalen med at han «ikke var klar over at det skjedde mot kvinnens vilje».

Er det ikke underlig hvordan noen menn tolker kvinner? For han filmet også mishandlingen med vodkaflasken, men det mener han nå var feil. «Jeg vil be om unnskyldning for det.» Den unnskyldningen er nok ikke mye verdt for offeret.

Saken i tyske Bild har ellers ingen identifikasjon av gjerningsmennene, men ut fra bildet fra rettssaken ser man at de øvrige neppe heller har tyske navn.