Aktuelt

Tre eksplosjoner i natt i Stockholmsområdet

Eksplosjonene fant sted i en blokk i Södermalm, en bolig i Vaxholm og i et lokale ved en kirke i Södertälje.

Politiet i Sverige har nok å gjøre, og det ser ikke ut til at det blir mindre fremover.

Bare i natt ble det meldt om tre eksplosjoner i Stockholmsområdet.

Rett etter klokken 01.00 fikk redningstjenesten melding om en eksplosjon ved en bolig i Vaxholm. Plassen ble sperret av i påvente av den nasjonale bombegruppa (Nationella bombskyddet). Ifølge politiet skal det være skader på bygningen og flere av rutene er knust. Redningstjenesten har ved hjelp av et varmekamera ikke kunne se at noen mennesker er skadet.

Men den nasjonale bombegruppa rakk ikke frem til Vaxholm før de måtte omdirigeres til en annen eksplosjon.

Ved 02:20-tiden kom meldingen om en eksplosjon på en eiendom på Nytorgsgatan på Södermalm. Bombeteknikere ble sendt til stedet, men politiet sier de ikke vil spekulere i om det er en ulykke, eksempelvis en gassulykke, eller om det er snakk om kriminalitet.

En av beboerne forteller til SVT at vedkommende våknet av eksplosjonen og vibrasjonene i huset, og kjente så lukten av noen brent. Alle rutene i trappeoppgangen ble blåst ut og det er glassplinter overalt, fortsetter vedkommende, som vil være anonym.

Ifølge Dagens Nyheter kan det være en kobling mellom denne eksplosjonen og eksplosjon i en trappeoppgang i et storfamiliehus i Bromma i Stockholm for noen dager siden (12. oktober), da beboere på begge adressene er i slekt med hverandre og hvor den ene er dømt for en rekke kriminelle handlinger.

Kort tid etter, klokka 03:42, kom nok en melding om en eksplosjon. Denne gangen i et lokale ved en kirke i Södertälje. Dette lokalet skal ifølge politiet ha vært utsatt for tre eksplosjoner i løpet av det siste året. Dessuten var redningstjenesten allerede i området – for å slukke en rekke bilbranner – da denne meldingen kom.

Politet sier at de så langt ikke ser noen sammenheng mellom eksplosjonene.

Hvor skal Sverige ende?