Kriminalitet

Mobbet fra jobben

Anahita Malakians er mobbet fra jobben sin på kafeen i innvandrertette Nørrebro i København. Hun er blitt beskyldt for blant annet å være rasist og nazist, at kafeen har kakerlakker i maten, samt en rekke andre sjikaner fra den selvgode mobben. Splitt og hersk-mentaliteten vokser seg sterkere.

Da det ble kjent at iranskfødte Anahita Malakians ble trakassert av venstreorienterte fanatikere fordi hun jobbet på innvandrertette Nørrebro i København og var kandidat for partiet Nye Borgerlige ved siste valg, fikk hun blant annet støtte fra sosialdemokraten Lars Aslan Rasmussen. Sistnevnte hevdet at behandlingen av Malakians kunne ende med politisk motivert vold.

Og det er vel akkurat dit vi nærmer oss. Natt til lørdag ble det gjort hærverk på burgerkafeen hvor Malakians er en daglig leder. Hun definerte det som politisk hærverk, da kafeen er lagt for hat i venstreekstreme miljøer på grunn av hennes tilknytning til stedet.

Sa opp

Nå har Malakians sett seg nødt til å si opp sin stilling. På Facebook-siden til kafeen sier hun at det er med den dypeste sorg i hennes hjerte at hun ser seg nødt til å melde følgende:

«Av hensyn til eierne og de som jobber på The Barn, samt de som planlegger deres arrangementer på stedet, har jeg valgt å si opp fra dags dato og med øyeblikkelig virkning». 

Burgerkafeen på Nørrebro kom for alvor i fokus i forrige uke da det venstreorienterete medie Konfront publiserte en artikkel med overskriften «Naziburger: Højreekstremist åbner burgerbar i Nordvest».

Samme dag gikk den venstreekstreme gruppen Antifascistisk aksjon (Antifa) ut på de sosiale medier og oppfordret til å gi kafeen dårlige anmeldelser på Facebook. Det har de da også gjort.

Det handler om alt fra påstanden om om at det er kakerlakker i maten (fra en marokkaner), et sted hvor rasister tjener penger (uttalt av en tyrker), at stedet er eiet av nazister (fra en afghaner) og en rekke andre sjikaner fra den selvgode mobben.

Støtte fra Vermund

Leder av Nye Borgerlige, Pernille Vermund, skriver på sin FB-side at Anahita nå er arbeidsløs fordi hun er medlem av partiet.

«Nylig fikk Anahita en ny jobb. I en burgerbar på Nørrebro. Anahita var glad for jobben og gjorde reklame for restauranten på sosiale medier. Så kom venstreekstremistene,» sier Vermund og viser til påstanden om at Anahita er høyreekstrem, strømmen av dårlige anmeldelser av kafeen og hærverket i helgen.

Ifølge Vermund har Anahita underveis ikke ønsket at Nye Borgerlige går inn i saken. Dette fordi hun ikke ville risikere at kafeen ble ytterligere utsatt. «Det har holdt hardt. For ut over at være medlem av partiet, så er Anahita også en god venninne,» sier Vermund. Men etter at Anahita har sett seg nødt til å gå fra jobben, mener Vermund det ikke lenger er så mange hensyn å ta.

«Nørrebro har lenge vært tapt – til udemokratiske venstreekstremister og innvandrergjenger. Og det blir vanskelig – svært vanskelig – å vinne Nørrebro tilbake. Men jeg kan garantere at jeg vil gjøre alt som står i min makt for å slå tilbake de de udemokratiske krefter. Politisk motivert vold og sjikane skal straffes hardt».

Splitt og hersk

Politet etterforsker hærverket mot kafeen, men prosessen frem til hendelsen og at Anahita Malakians, som har tre barn, er blitt arbeidsløs, er det lite politiet kan gjøre noe med.

Politikerne må ta et grep om denne utviklingen. Venstresiden i politikken har over tid opptrådt som om de kan tillate seg å si hva som helst, da de selv mener å ha de «riktige moralske holdningene». Slik blir de hærfører for et splitt og hersk-klima, mens de peker på høyresiden og beskylder dem for høyreekstremisme som igjen har skylden for det meste som ikke går bra her i verden.

Skal vi få bukt med dette, må politikerne innse – og ta – sitt ansvar. Uansett politisk ståsted. Vi vet hvilke land som sliter med politisk motivert vold og hvor demokratiet ikke har eller har dårlige røtter. Dit vil vi ikke.

(Forsidebilde: Anahita Malakians og Pernille Vermund, fra Vermunds FB)