Aktuelt

Svensk sosialdemokrat får ansvar for innvandring i EU

Den svenske sosialdemokraten Ylva Johansson er foreslått til å ha ansvaret for innvandrings- og såkalte «innenriksspørsmål» i EU-kommisjonen (Migration, Home Affairs and Citizenship). Johansson er utdannet lærer og har hatt flere poster i ulike S-regjeringer, nå er hun arbetsmarknads- og etableringsminister. Da hun tiltrådte var hun blant annet klar på…

Den svenske sosialdemokraten Ylva Johansson er foreslått til å ha ansvaret for innvandrings- og såkalte «innenriksspørsmål» i EU-kommisjonen (Migration, Home Affairs and Citizenship).

Johansson er utdannet lærer og har hatt flere poster i ulike S-regjeringer, nå er hun arbetsmarknads- og etableringsminister. Da hun tiltrådte var hun blant annet klar på at den svenske arbeidsformidlingen skal reformeres, og flere skal i jobb.

Samtidig fortsetter Sverige å ta imot innvandrere i stor stil. I fjor hadde landet en nettoinnvandring på over 85.000. Det er mer enn nettoinnvandringen til Norge, Danmark og Finland til sammen.

Og når vi har sett hvordan Sverige håndterer innvandringsproblematikken kan vi vel bare slå fast at EU-kommisjonen og Europa kan gå «spennende dager» i vente. For her kan vel ingenting gå galt?

Johansson avlaster greske Dimitris Avramopoulos, fra det konservative New Democracy party, som nå innehar posten.

(Forsidebilde: Kristian Pohl/Regeringskansliet)