Anbefalt litteratur

Storhaug gjør det igjen: Utsolgt! Nytt opplag på vei

Suksessen med boken "Islam. Den 11. landeplage" fortsetter. Document forlag trykket et nytt opplag som ble lagt ut for salg på fredag. Allerede i går, mandag, var hele opplaget bestilt. Boken omtales som en av de viktigste utgivelsene i nyere norsk tid.

«En kulturell isbryter», omtalte nylig en Høyrepolitiker i en sosial sammenheng (slik sier ikke en Høyrepolitiker offentlig hvis en vil opp og frem i partiet) den historiske bestselgeren om islam til Hege Storhaug i HRS. Og det er nettopp det boken er: den tar et ærlig, og dermed brutalt, oppgjør med den form for islam fra Muhammeds maktdager i Medina som regjerer dagens Norge og Europa i våre moskeer og bevegelser.

Boken var tydeligvis etterlengtet da den kom i november 2015. Den ble liggende i toppen på bokhandlernes bestselgerliste i et halvt år. Det i seg selv er rimelig sensasjonelt.

Siden tidlig i år har boken vært utsolgt. Document forlag viste seg å være interessert i å trykke et nytt opplag. Det ble lagt ut for salg på fredag 2. august. Publikums engasjement viser seg fremdeles å være betydelig, og utpå mandag 5. august hadde bestillingene utkonkurrert antall bestilte bøker.

Litteraturhistorie

Document forlag bestiller nå et nytt opplag som forventes å ankomme om et par uker. Bestillinger mottas fortløpende.

Her bestiller du boken!

«Landeplagen», som boken gjerne omtales som, ikke minst av forfatteren selv, går ikke ut på tid. Tvert om. Islam kommer stadig tettere på oss, og boken er «annerledes» i den forstand at den tar hele islampuslespillet, som Finansavisens anmelder Ole Asbjørn Ness, selv prisbelønt forfatter og islamkyndig, skrev:

«Det nye i Storhaugs bok ligger i helheten. Hun våger å sette puslebitene sammen: Islam er årsak til problemene, ikke en del av løsningen. Alle har hatt det på tungen, endelig er det en som er modig nok til å si det, uten at det egentlig er fremmedfrykt som taler. …

Hennes styrke er engasjementet: Denne boken er et rop, vi må våkne. Vi må ikke tåle så inderlig vel, den uretten som rammer kvinner og muslimer i islams navn.»

Ness mente den gang i desember 2015 at Storhaug med denne boken skrev seg inn i «norsk litteraturhistorie», og at Arnulf Øverland, forfatter av Kristendommen – den tiende landeplage «ville vært stolt av henne». At boken er litteraturhistorie vitner også det store engasjementet rundt nyutgivelsen om.

«Sjenerøse og givende»

Storhaug lovet å signere alle eksemplar som ble bestilt før utgangen av mandag, men har nå ombestemt seg.

– Responsen fra publikum er igjen så fantastisk, så sjenerøs og givende i sosiale medier, i kommentarfelt og på direkte meldinger til meg. Jeg har derfor bestemt meg for at jeg skal signere hele det neste opplaget også til alle som ønsker det.

– Jeg er så takknemlig for at folk søker opplysning og forståelse for hvilke enorme utfordringer vi står i, og som antakelig bare vil fortsette å tilta grunnet politisk handlingslammelse. Det er nemlig frykten og feigheten, kombinert med ignoranse, som styrer både dem og mediene, og også akademikere. Jo flere vi blir som krever at maktislam begrenses optimalt, dess lysere vil fremtiden se ut.  Derfor gir boken og responsen meg optimisme og ny drivkraft.

– Og nettopp derfor er det folket jeg stiller meg bak. Det er der håpet for fremtiden ligger, sier Storhaug til rights.no.

Hør også Documents Christian Skaug i samtale med Storhaug.