Aktuelt

Oslo kommune ønsker velkommen til skolestart med hijab

Oslo kommune promoterer både sommerkurset "Bli skoleklar med godt norsk språk i sekken" og hijab på småjenter når de ønsker velkommen til skolestart. 

Oslo kommune synes åpenbart at det er helt greit at 6-årige jenter bruker hijab. Så da bistår Utdanningsetaten i promoteringen. Nå burde alle vite hva hijaben symboliserer og det er mer enn trist at foreldre velger å ikle småjenter dette plagget, men enda mer trist at kommunen legitimerer det.

Barnehijab er kontroversielt, og de fleste politikere, uansett politisk ståsted, har gitt uttrykk for at de ikke synes noe om at småjenter bruker det.

Kurset «Bli skoleklar med godt norsk språk i sekken» er et tilbud for elever som skal begynne på 1. trinn på disse 13 skolene: Bjørndal, Ellingsrudåsen, Gamlebyen, Haugen, Linderud, Lusetjern, Mortensrud, Rommen, Svarttjern, Tøyen, Vahl, Veitvet og Vestli.

Dette kunne Oslo kommune spart seg for. Men det er utrolig hvor blind og døv man blir i «mangfoldets navn». Kommunen kunne nok valgt et annet bilde – eller er det slik at det ville vært umulig, i den forstand at ved alle disse skolene var det jentebarn i hijab?

Kanskje Utdanningsetaten burde ta seg en prat med Cemal Knudsen Yucel (forsidebilde), som er fra Tyrkia, som sier at han aldri har sett barnehijab på skolebarn – før han kom til Norge. Det forteller oss litt om hvilken utvikling Norge står midt i, og hva fremtiden kan bringe.