Aktuelt

Mann berserk med slakterkniv i Sydney

Ved 14-tiden lokal tid ble det iverksatt en stor politiinnsats i i Sydney, Australias største by. Da hadde politiet fått melding om at flere personer skulle ha blitt knivstukket av en mann som sprang rundt i gatene og ropte «allahu akbar», ifølge The Sydney Morning…

Ved 14-tiden lokal tid ble det iverksatt en stor politiinnsats i i Sydney, Australias største by. Da hadde politiet fått melding om at flere personer skulle ha blitt knivstukket av en mann som sprang rundt i gatene og ropte «allahu akbar», ifølge The Sydney Morning Herald.

Sivile personer i området bevæpnet seg blant annet med stoler og tok opp jakten på mannen. De overmannet han og holdt det som ligner en bruskasse over mannens hode, mens stoler fungerte som et fengsel for mannen kropp, inntil politiet overtok.

Da hadde mannen drept en kvinne (21) med en rekke knivstikk i en leilighet, som ifølge The Sydney Morning Herald skal ha vært en prostituert. Hun skal ha blitt drept på «en ondskapsfull og vanvittig måte». Han skal også ha skadet en annen kvinne (41) på gaten. Hun er på sykehuset, og tilstanden skal være stabil. Politiet mener denne kvinnen er et tilfeldig offer.

Overgriperen er identifisert som Mert Ney (21). Ifølge politiet skal Ney ha «noen ideologier relatert til terrorisme», men han skal ikke ha noen synlige koblinger til terrororganisasjoner.

Politiet anser han som en «ensom ulv» og viser til en historie med psykiske helseproblemer. Så langt definerer de ikke angrepene som terror.

Så kan vi jo legge til at saken har knapt notert seg som en notis i norske medier.