Vold og overgrep

6 kvinner og 2 menn overfalt gravid kvinne for å drepe fosteret

I Århus gikk åtte personer i 20-årene til planlagt angrep på en ung gravid kvinne for med vold å få henne til å abortere.

Oppdatert kl 15, se nederst

Det er en råskap så man knapt klarer å ta det innover seg. De åtte unge er i alderen 20-26 år, og en av dem skal være far til fosteret, som var åtte uker gammelt da overfallet skjedde i mai i år.

Saken går nå for domstolen i Århus.

De åtte er tiltalt for vold av særlig rå, brutal eller farlig karakter, samt trusler.

Formålet med overfaldet var angiveligt at få kvinden til at abortere sit få uger gamle foster.

(…)

«Hun blev eksponeret med peberspray og deodorant i ansigtet og herefter trukket i håret, slæbt hen ad jorden, tildelt flere lussinger, knytnæveslag, spark og tramp på hele kroppen, herunder i hovedet og i maven, til dels liggende og mens hun blev fastholdt. Alt med henblik på at få hende til at abortere sit cirka otte uger gamle foster,» lyder det i anklageskriftet.

Den eldste av de tiltalte, 26 år, skal være far til fosteret, og han var åpenbart ikke interessert i farskapet. Forut for overfallet skulle han ha truet offeret ved å si at «hun skulle se å få fjernet barnet og aldri snakke om det til noen, ellers ville hun ødelegge livet hans, og han ville ødelegge hennes, eller det som er verre».

Det skal ytterligere være en ukjent gjerningsperson. Denne ukjente skal ha hatt med seg en kamphund til det planlagte overfallet. Aktoratet ønsker ikke å kommentere om en hund ble brukt under overfallet.

Vi kan ikke erindre å ha registrert en tilsvarende sak tidligere i Skandinavia.

I en rettsreportasje kommer det frem at faren til fosteret, som er hjernen bak overfallet, har arabisk bakgrunn og er gift:

Ikke færre end 16 politibetjente var til stede, da Retten i Aarhus i dag tog hul på en spektakulær sag om et gruppeoverfald i Brabrand på en gravid ung kvinde.

På anklagebænken sad seks kvinder og to brødre mellem 20 og 26 år, der er tiltalt for i forening at have overfaldet den unge kvinde, som den ældste af brødrene antagelig havde gjort gravid.

Den 26-årige storebror, der har arabisk baggrund og er gift, arbejder som vagt og dørmand og bor i Brabrand, er tiltalt for at have truet kvinden til at få fjernet sit cirka otte uger gamle foster og aldrig tale om det til nogen.

(…)

Kvinden ville tilsyneladende ikke abortere, så han tog derfor kontakt til en 25-årig veninde og fik hende og tre af hendes veninder til at overfalde den gravide kvinde. Det foregik i en skov ved Skjoldhøjkollegiet i Brabrand, hvor han fik to andre kvinder, der kendte den gravide kvinde, til at lokke hende ud.