Kriminalitet

Nye eksplosjoner i Sverige

To eksplosjoner i Malmø med mindre enn to timers mellomrom.

Utviklingen i Sverige er tragisk og dramatisk. Det som startet med gjenger, kasting av stein, ulike slagvåpen og molotovcocktail gikk over til bruk av kniver og machete. Så ble håndgranater tatt i bruk, og nå altså eksplosiver av ulik art.

I natt var det to eksplosjoner i Malmø.

To eksplosjoner

Den første eksplosjonen skjedde i en trappeoppgang ved 02-tiden til det som omtales som et flerfamiliehus i Rosengård i Malmø.

Ingen personer er skadet, men eksplosivene førte til omfattende skader på entreen, der døren er sprengt i filler, murdeler er spredt rundt omkring og vinduene er blåst ut. Også nabohuset rett over gaten har fått vinder blåst ut på grunn av trykket.

Politiet var raskt på plass med  fem patruljer, i tillegg til ambulansen, redningstjenesten og den nasjonale bombegruppen.

Området er sperret av.

Bare en time senere, rett etter klokken 03:00, kom det inn nye meldinger. Denne gangen ved en nattklubb i Adelgatan i sentrale Malmø.

Også her ble det meldt om høyt smell, ødelagte vinduer og røyk fra en bygning.

Den nasjonale bombegruppen dro rett fra Rosengård til Adelgaten. Området er sperret av.

Krigssone

En av beboerne i området, Per Eskilson (61) våknet av smellet.

– Det är ett väldigt kabrak, det smäller väldigt snabbt och väldigt högt, sen blir det helt tyst. Det är obehagligt. Det är en oro som gör att man inte ser någon bättring i den här staden, sier Eskilson og fortsetter:

– Det blir som en krigszon. Nu har vi haft flera skjutningar i går och två bomber i natt. Jag har börjat titta på ett nytt boende nu. Jag flyttar ifrån den här stan, jag ska inte bo kvar.

Ifølge politiet skal ingen personer ha blitt skadet i denne bombeeksplosjonen heller.