Ytringsfrihet

Jordan Peterson lanserer sensurfri plattform på sosiale medier

Den svært så populære - eller "kontroversielle" - psykologen Jordan Peterson planlegger en ny sensurfri plattform. Den skal være like om hjørnet. Meld deg på her!

Så er vi kommet dit mange av oss har antatt ville skje: folk orker ikke mer av sensuren, krenkelseskulturen, og at noen skal definsjonsmakt over hva andre har lov å mene. Vi vil ha ytringsfriheten tilbake.

Jordan Peterson har sett seg lei på av venstreorienterte går i takt for å tviholde og påføre alle andre sitt verdensbilde for å beholde egen makt.

Når også sosiale medier, ikke minst Facebook, har sporet av ved å utestenge brukere fordi de har (for) konservative meninger, fikk Peterson nok.

Den nye sensurfrie sosiale plattformen skal hete «Thinkspot» og skal også være et alternativ til betalingstjenester som Patreon som også bannlyser politiske meningsmotstandere. Ifølge Wikipedia er Patreon en folkefinansieringsplattform som blant annet er populær for videoskapere på youtube, musikere, og tegneserieskapere. Den operere således på samme måte som PayPal og Vipps, der en kan få direkte støtte fra sine fans på regelmessig basis eller hver gang en legger ut nytt innhold. Her på berget opplevde Resett at Vipps helst ikke ville ha dem som kunde.

Thinkspot skal for øvrig fungere nokså likt som Facebook og YouTube.

I et intervju med Joe Rogan, en allsidig amerikaner (stand-up komiker, podcast-vert, foretningsmann, tv-vert, skuespiller og som driver kampsport), forteller Peterson følgende:

– Når du er på vår plattform stenger vi deg ikke ute før en amerikansk domstol tvinger oss til å gjøre det.

Med andre ord er det ikke Peterson eller andre som skal bestemme over din ytringsfrihet, men underlegges juridiske krav fra domstolene.

Thinkspot er planlagt publisert i august, men allerede nå kan man melde seg på som beta-tester (som er andre fasen i programvaretesting ved programutvikling, her vil et utvalg av det tiltenkte publikummet/brukerne teste produktet).

Du kan melde deg på her.