Kriminalitet

Enorm eksplosjon i Linköping og gassalarm i Jönköping

Enorm eksplosjon i boligstrøk i Linköping i Sverige. Rundt 50 personer er skadet, de fleste med lettere skader. I tillegg er 19 personer sendt til sykehus etter gasslekkasje på en McDonalds i Jönköping.

Det var ved 09-tiden at det kom inn en melding til politiet om en kraftig eksplosjon i sentrale Linköping i Sverige. På kort tid var en rekke etater tilstede med mye personell, politiet, redningstjenesten, den nasjonale bombegruppen og 14 ambulanser.

Terror?

Minst 50 personer skal være rammet av eksplosjonen. De fleste med ubetydelige skader, 19 med lettere skader som er sendt til sykehus samlet i en buss. En person ble sendt i ambulanse med ukjent skadeomfang.

På stedet eksplosjonen skjedde er det en rekke boligblokker og næringsvirksomhet, som kontorer og butikker. Eksplosjonen har i hovedsak blåst ut vinduer og balkonger på en av boligblokkene. Over 100 leiligheter skal være påført så store skader at de er ubeboelig.

Vitner forteller at stedet er som en krigssone. Smellet var så kraftig at deres første tanke var alt fra terror til at et fly hadde kræsjet i inn i blokka.

Politiet arbeider ut fra hovedteorien at det er en kriminell handling, altså at noen har plassert eksplosiver på stedet, men de ser heller ikke bort fra at det kan være en ulykke. De bekrefter imidlertid at eksplosjonen har skjedd utendørs. Politiet utelukker heller ikke at det kan være plassert flere eksplosiver i området, og ber folk holde seg unna. Det er satt opp sperringer.

Universitetssykehuset i Linköping er satt i katastrofeberedskap, mens lokale sykehus i området har forsterket beredskapen.

Politiet har så langt ikke tatt ordet «terror» i sin munn.

Til tross for denne enorme eksplosjonen i vårt naboland, dysser norske medier hendelsen ned.

19 personer til sykehus

Litt før 12:30-tiden fikk politiet inn en ny melding. Denne gangen om en mistenkt gasslekkasje i et kjøpesenter i Jönköping.

Redningstjenesten, 11 ambulanser og seks politipatruljer ankom stedet.

Her skal 19 personer være ført til sykehuset med mindre skader.

Redningstjenesten, som er på plass med 20 brannkonstabler, oppgir til svenske medier at man mistenker at det er en brusmaskin hos McDonalds som har lekket karbondioksid. Folk fikk pusteproblemer og luftveissymptomer.

Politiet sier at de ikke mistenker at noe kriminelt ligger bak.

Som vi ser av kartet ligger stedene disse hendelsene har funnet sted, ikke langt fra hverandre.