Innsparket

Dansk politi uten berøringsangst

Denne gangen er det Nordsjællands Politi som beviser at de lever opp til rollen sin.

Mandag 13. mai om ettermiddagen ble en ung kvinne utsatt for vold av to andre kvinner på Lyngby stasjon. De kom med samme tog og i forbindelse med avstigningen oppstå det tumulter mellom dem. Den forurettede ble blant annet lugget og spyttet i ansiktet.

Med andre ord ingen spesiell alvorlig hendelse, men politiet lar ikke saken seile sin egen sjø.

– Vi vil ha svært gjerne fatt i de to unge kvinner, men det har dessverre ikke vært mulig å identifisere dem via andre etterforskningskanaler. Derfor har vi nå bruk for borgernes hjelp, sier politiets representant Jørgen Lyster Christensen.

Og da gjør politiet det som skal gjøres: De etterlyser de to unge kvinnene med bilder fra overvåkningskameraer på stasjonen og en beskrivelse av de to.

Så kan man jo også legge merke til at de to unge kvinnene ikke ser særlig bekymret ut over hva de har gjort, da bildene er tatt i det de forlater stasjonen. Latteren sitter åpenbart løst, men det er jo å håpe at de etterhvert får korrigert sin atferd av lovens lange arm.

A: kvinne, ikke etnisk dansk utseende, 16-17 år, 165-167 cm, alminnelig kroppsbygning, brun i huden og med langt sort hår. Iført blå militærbukser og sort jakke. Snakket dansk.

B: kvinne, afrikansk utseende, ca. 20 år, 165-167 cm, kraftig kroppsbygning, brun i huden og med sort hår. Iført hijab og sort tøy.

Politiet beklager at bildene er uskarpe, men viser til at borgerne før har vært dyktige til å hjelpe til i lignende saker.

«Noe» sier meg at politiet i Norge, for ikke å snakke om Sverige, har noe å lære av sine danske kollegaer. Jeg vil også tro at borgerne i Danmark føler seg langt tryggere, og har mer tillit, til et politi som faktisk går grundig til verks selv om forbrytelsen ikke når gammelmedienes forside.

Nordsjællands Politi: Efterlysning