Aktuelt

Tre pågrepet for knivstikking på 17. mai av tilfeldig offer

Tre personer er nå pågrepet for å ha knivstukket en mann på 17. mai. Motivet for angrepet, som politiet karakteriserer som drapsforsøk eller medvirkning til dette, er fremdeles ukjent.

Alle som har fulgt kriminalitetsbildet i Oslo rimelig tett de siste ti årene, har registrert at stikkvåpen blir mer og mer vanlig. De siste årene har det også tiltatt blant stadig yngre personer.

Men hvorfor noen skulle knivstikke et tilfeldig offer på nasjonaldagen, det synes en smule merkelig.

Det var en 27-åring som satt på en benk utenfor Samson-bakeriet på Egertorget litt før klokka 22:00, som ble angrepet med kniv. Torget var fullt av feststemte mennesker, men tre personer, to menn og en kvinne, var åpenbart ikke like feststemt.

Ifølge politiet snakket 27-åringen med de tre, og ble deretter angrepet. Han fikk stikkskader i magen. Hva de snakket om har ikke politiet fortalt, men det er å anta at det vil være sentralt for å finne eventuelt motiv for angrepet. Politiet har dog bekrefter at 27-åringen ikke kjenner dem, og at han så vidt snakket med dem. Han har også fortalt at det ikke var et ran.

Oslo politidistrikt har meldt at to personer ble pågrepet onsdag siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. I dag formiddag har politiet pågrepet ytterligere en person.

De heter at de to mennene som først ble pågrepet, er i 20-årene og 30-årene, og at de er norske statsborgere og er kjent for politiet fra før. Tredjepersonen er det ikke sagt noe om, men det er vel å anta at det er kvinnen.

Vi vet jo alle hva «norske statsborgere» er kode for, men det mest interessante er å få vite hva som var grunnen til angrepet. Hvis vi får vite det.