Aktuelt

Listhaug tilbake i statsrådsstolen

I dag ble det kjent at Sylvi Listhaug (FrP) er tilbake som statsråd, denne gangen som eldre- og folkehelseminister.

Sylvi Listhaug fikk en «kort karriere» som stortingspolitiker.

I dag ble hun utnevnt som eldre- og folkehelseminister i Regjeringen. Dette er et felt Listhaug kjenner godt, ikke minst som byråd i Oslo på samme felt.

Dermed innehar Listhaug den fjerde statsrådsposten i denne Solberg-regjeringene, først som landbruks- og matminister, deretter den nyopprettede integrering- og innvandringsminister, så en svipptur innom justisministerstolen og nå altså eldreminister.

I tillegg forventes det at Listhaug blir valgt som 1. nestleder på FrPs landsmøte som avholdes denne helgen.

Dermed befester Listhaug sin posisjon i FrP, og står frem som den fremste arvtageren når Siv Jensen trekker seg som leder. Sistnevnte kommer etter all sannsynlighet til å skje når FrP ikke lengre er i regjering, for det er vel knapt noen som tror at Jensen går tilbake til stortinget.

Samtidig har Listhaug «et grep» om integrering- og innvandringspolitikken, da hun leder det interne FrP-utvalget som utmeisler partiet politikk på feltet.

Dette statsrådsskifte er nok taktisk av FrP opp mot kommunevalget. Partiledelsen har nok innsett at bomring-saken ikke er noen vinner-sak for partiet, og integreringspolitikken er og forblir en katastrofe – uansett politisk avsender.

Kjenner vi Listhaug rett vil hun løfte eldreomsorgen opp til nye høyder i den kommende valgkampen.