Politikk

Flå de rike, skyt Siv Jensen, knus FrP, tenn på en FpU-er, fuck Listhaug, gjell Hagen med et rustent hakekors – bare ikke knus de jævla sosialistene

Det mangler ikke på saftige ord og uttrykk i og om politikk, men de godtas bare om de har riktig avsender. "Det beste kick off i verden", sa Siv Jensen om sin bursdagsvideo hun fikk servert på landsmøtet - men det eneste de hårsåre fikk med seg var at hun vil knuse de jævla sosialistene.

FrPs landsmøte feirer partileder Siv Jensens 50-årsdag på forskudd og i et humoristisk øyeblikk, etter en videofilm som overstrømmer henne med gratulasjoner, sier hun med glimt i øyet:

«- Dette må jo være det beste kick-off i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut, og knuse disse *jæv..la* sosialistene!»

Opp i Stortinget

Dermed var det i gang. De etablerte mediene (MSM) hoppet på, det samme gjorde politiske meningsmotstandere, og der ikke MSM stilte hurtig nok opp var det bare å ta sosiale medier til hjelp. Aller lengst trakk Aps Anette Trettebergstuen det, da hun raskt som faen la inn et skriftlig spørsmål i Stortinget – til statsminister Erna Solberg:

Hva synes statsministeren om at regjeringens finansminister vil «knuse de jævla sosialistene»?

Begrunnelse: «Vi skal knuse disse jævla sosialistene»! Sitatet kommer ikke fra et opphetet og grumsete anonymt ordskifte i et kommentarfelt på internett, men fra en representant for høyreregjeringen, Norges finansminister og partileder av FrP. Ordene falt på FrPs landsmøte lørdag 4. mai.

Hadde Trettebergstuen tatt seg tid til å tenke seg om, hadde hun kanskje kommet til at å sende et slikt spørsmål kunne bli skrekkelig pinlig for en representant for nasjonalforsamlingen. For det bekrefter at den tid det var voksne, ansvarlige folk som styrte Norge, er over. Og det har det vært lenge. Så er det bare å legge til, det skyldes ikke Erna Solberg (H). Hun maner gang på gang til et ryddig offentlig ordskifte, og det er vel akkurat derfor Trettebergstuen mente det var skikkelig smart å klistre Solberg til Jensens «jævla sosialist».

Litt moro er det forresten at da samme Trettebergstuen beskyldte Solberg-regjeringens likestillingspolitikk for å kunne føre til flere voldtekter (!), og fikk kraftig motbør fra Høyre, så repliserte hun med at Høyre burde roe seg ned: «De leser sitatet som Fanden leser bibelen».

Roe seg ned

Roe seg ned er det flere som bør gjøre. Ikke minst i MSM. Prøv for eksempel å lytte til dagens Politiske Kvarter. Her skal Aps nestleder Hadia Tajik å sette den nye eldre- og folkehelseministeren Sylvi Listhaug på plass. Mange er nok overrasket over at Listhaug igjen er blitt statsråd, hadde man ikke klart å bli kvitt henne for godt i denne Regjeringen, liksom?

Men forsøket er hæseblæsende mislykket, fordi verken Tajik eller programlederen skjønner (enda) hvilket «materie» de står overfor: Listhaug følger ikke MSMs «naturlover», hun lar seg ikke vippe av pinnen, ei heller av personkarakteristikker. Derfor skal du grave langt og lenge for at Listhaug gir noen ektefølt unnskyldning. Hun kan selvsagt unnskylde at noen opplever seg støtt av hennes utsagn, men det betyr ikke at hun ikke mener det hun sa.

Hun lar seg ikke knekke som en lus, om vi skal bruke metaforen til Aps Haakon Lie i sin krangel med partikollega Einar Gerhardsen.

FrP versus alle andre

Siden sosialister, eller kanskje sosialdemokrater, er sluttet å knekke hverandre som en lus, så ser nok FrP det som sin oppgave å knuse dem. Og gud, så sjokkert vi er. Men det jeg lurer på, er det knuse, jævla eller sosialister som var utløsende for den voldsomme reaksjonen? Uansett, hvor var MSMs og sosialistens vrede i følgende saker:

Kem skjøt Siv Jensen? (Sangtekst av Lars Vaular)

Jeg har fyrstikker, ta med en kanne bensin. La meg tenne på en FPU-kar. (Sangtekst av Karpe)

Da Sp-leder Vedum ville knuse FrP? (VG januar 2019, se faksimile)

Og mens MSM raskt unnskyldte Suma Jardi Alis «fuck Listhaug», så var det helt taust da Ap-lederen Jonas Gar Støres «rådgiver», bloggeren Sofie Elise, uttalte det samme – «sånn seriøst»:

Eller da en Ap-politiker kalte Listhaug for en «jævla rasistkjerring» – som hun måtte tåle som minister, ifølge avsenderen – og angre gjorde han heller ikke (faksimile VG):

 

Og da SVs lyst til å knuse høyresiden var på topp, leet ingen på et øyelokk.

Det gjorde ingen heller da Kolberg ville «flå de rike» – det hadde han for øvrig ikke sagt, men det var det han mente kunne han forsikre oss (faksimile Dagbladet).

For ikke å snakke om sangteksten til «Den Raue Revolusjona», der blant annet KrFs Kjell Magne skulle giftes med en homse fra Hawaii, mens en annen KrF-er, Valgerd Svarstad Haugland, skulle meldes inn i LLH, badekarene skulle fylles med Høyres blod, Willy Haugli skulle denges med hard batong, Kristin Devold skulle slippes fra et Nato-bombefly, Carl I. Hagen skulle gjelles med et rustent hakekors og Tobjrøn Jagland skulle henges fra ei bærekraftig eik.

Mangler ikke på saftige ord og uttrykk her, men har det noen gang blitt gjort til gjenstand og en alvorlig offentlig debatt – for ikke å si utløst noen skriftlige spørsmål i nasjonalforsamlingen? Selvsagt ikke.

Ikke noe å unnskylde for

Siv Jensen gjorde dessverre som så altfor mange politikere gjør: Når hun skjønte at det brygget opp til MSM-storm og forsøket på å forklare selvsagt ikke nådde frem, da unnskyldte hun seg.

Hun har ingenting i denne saken å unnskylde for. En unnskyldning gir bare vann på mølla til dem som gjør alt i som står i deres makt for å polarisere politikken. Faktisk nøyaktig det samme som de beskylder Sylvi Listhaug for.

Jensen har heller rett: Utsagnet hennes er det beste kick off i (FrP-)verden. Det avkler MSM og politiske motstandere i tur og orden. Men, som så mange ganger ellers, først går hele MSM gjerne taktfast i flokk, så sklir noe ut – og da følger raskt flere på.

BTs Jens Kihl var raskt ute:

I dag har hans kollega Eirin Eikfjord fulgt opp med «Den jævla humørløsheten» – Vi må knuse den.

Også Dagbladets Ole Magnus Rydje var raskt ute, og mener at Siv Jensen ikke har noe å unnskylde. I går fastslo han at man skulle tro at «Disse jævla debattene» var helt ukjent med knuse-sitater.

Kanskje endog noen i den skattefinansierte «folkeopplysningskanalen» vil følge opp?