Islam

– Bruk av sjampo er seksualisering, sier imam

Jenter som velger å bruke hijab kan sammenliknes med svenske jenter som velger å sjamponere seg, sier imam i fullt alvor. Begge delene er altså seksualisering, i hans optikk, altså hvis man hevder at hijab er seksualiserende. Velkommen til vår moderne tid, kan man fristes å si.

Politikere anført av Moderaterna i Eskiltuna vil ha hijabforbud, eller slørforbud, i førskolen og grunnskolen. Dette skaper debatt som nylig endte opp i SVT Opinion. Fra de islamske rekkene ledet den eldre konvertitten og imamen Abd al Haqq Kielan an. Han kunne ikke akseptere politikernes argument om å sette jentene fri fra sløret og at æresrelatert kontroll er et problem.

Men Kielan nekte for at det skulle være noen som helst slørtvang i Sverige overfor barn i skolen, all den tid islams tekster sier at først når jentene er i puberteten, skal de dekke seg til.

Vel, da kan man minne han om en annen imam i Norge, ansatt på BI, som sa følgende til en forsamling menn i Haugesund: – Begynn med hijab på jenta når hun er syv år gammel. Da vil du ikke få problemer med at hun ikke vil bruke hijab når hun er i tenårene.

Men løgnene om fravær av tvang får fortsette ufortrødent, og programlederen stiller ikke kritisk spørsmål tilbake.

Kielan legger så frem sitt intellektuelt aller beste resonnement i hijabens forsvar: – Politikerne er kunnskapsløse. De tror at muslimske jenter og kvinner er utsatt for æreskontroll, ja, de tror at de ikke kan ta vare på seg selv. Derfor er forslaget en katastrofe. Og forslaget fører til angrep på muslimer og moskeer, for forslaget i seg selv er et angrep på muslimer.

Etter denne offerrolle-oppvisningen, kommer neste geniale trekk. Hijab + sjampo = sant.

Keilan sier videre i fullt alvor dette: muslimske jenter tar på seg sløret fordi storesøster gjør det. Altså de bare hermer. Og de gjør det samme som svenske jenter på skolen. Disse jentene kler også på seg, de sminker seg, de sjamponerer seg, de prøver å være litt voksne. Skal det også forbys, spør imamen retorisk, og peker på at sjamponering er et tegn på svensk kultur (sic).

Når Kielan møter noe motstand fortsetter han slik:

Alle småjenter i grunnskolen som tar på seg fine klær, sjamponerer seg, sminker seg litt og så videre, bruker kanskje en time hver morgen før de går til skolen, er ikke det seksualisering? Er det ikke det i mye større grad enn jenter som demper sine behag for å være diskret og slikt?

Sminke og sjamponering er altså seksualisering av seg selv. Ja, si det til alle de hotte hijab-babsene som gjør nøyaktig det samme. Dette er en kulturell og mental nedsmelting på høyeste nivå og burde skapt stand up-komedie.

Slås med balltre for å sjamponere seg?

Så hva har Sverige hørt om slørtvang? Eksemplene står i kø, kan vi lese i Kristianstads Blad.

En 19-årig man i Karlskrona förra året slog sin 14-åriga lillasyster flera gånger med ett basebollträ. Flickan berättade att brodern kom in i vardagsrummet och sade ”varför har du inte sjal på dig? Du får inte gå ut utan sjal».

Har vi hørt om jenter som blir slått med balltre av brødre fordi de sjamponerer seg?

En 9-årig flicka i Uppsala som inte vill ta på sig slöja blev slagen med tillhyggen av sin mamma som även dunkade hennes huvud i väggen. ”Flickan hävdade att även pappan var delaktig i brottet genom att uppmana mamman att slå dottern hårt.”

Eller till att en flickan blev slagen i ansiktet av sin styvmor eftersom hon vägrade bära slöja under skoltid. ”Styvmamman har även kallat henne hora och hotat med att raka av resten av flickans hår”.

Eller till att det finns koranskolor här i landet där barn bland annat får lära sig vilka kläder de ska bära. I en ska flickor ha fått lära sig att om de inte bär sjal kommer de att brinna i helvetet, enligt en rapport från MSB.

Man skal ikke bli overrasket over denne imamens holdninger, som kom frem allerede tydelig i 2004. Den samme mannen synes eksempelvis det er merkelig at homofile får gifte seg, mens han ikke får ha fire koner. Han mener også at kvinner ikke kan velge et eget sosialt liv. Hun kan heller ikke gifte seg ut fra egen vilje. Og, selvsagt, han mener det er en «synd» å ikke bruke slør.

Kanskje SVTs programleder neste gang gjør hjemmeleksen sin?