Aktuelt

Barneskoleelev truet medelev med kniv

Det var like før kl. 13:00 tirsdag at politiet i Oslo fikk melding om at en barneskoleelev hadde truet en medelev på Rustad skole.

Hendelsen skjedde på en barneskole som ligger i bydel Østensjø på Oslo øst.

Politiet sendte flere patruljer til skolen, der de raskt fant den fornærmede gutten. Han skal ikke ha vært fysisk skadd.

Guttungen som truet med kniven, som er i 11-12 årsalderen, stakk av fra skolen. Politiet har iverksatt en leteaksjon og tatt kontakt med guttens foreldre.

Politiet har også funnet en kniv, men de vet ikke om det er denne kniven som ble benyttet i angrepet.

Ifølge rektor Britt Bøymo ved skolen skal ikke gutten ha hatt kniven på seg, men truet med å bruke kniv, melder NRK.

For få uker siden rykket bevæpnet politi ut til en annen barneskole i Oslo, Brynseng skole på Oslo øst, etter melding om at en elev hadde truet en lærer med kniv. Politiet omtalte eleven som hadde truet som «meget ung», hvilket ikke er så rart da denne skolen har elever fra 1. til 3. klassetrinn, altså fra seks til ni år.

I tillegg har politiet i dag rykket ut til et masseslagsmål ved Kuben videregående skole, avdeling Økern (Oslo øst). Ifølge politiet på twitter var 15-20 elever involvert. Flere av elevene skal være lettere skadd.

Utviklingen i Oslo er en tragedie. Når selv barneskoleelever begynner å vifte med kniv, må vi innse at grensen er nådd. Det må tas et solid grep.

Eller skal vi vente til at hendelsene involverer håndgranater – slik utviklingen har vært i Sverige?