Ytringsfrihet

Telenor opphevet blokkering av Tommy Robinsons innsamlingsaksjon: Gratulerer rights-lesere!

Lesere på rights prøvde på torsdag å donere penger til Tommy Robinson som igjen skal stilles for domstolen. Mange møtte sperrer via Telenor, og mange trodde dette var bevisst blokkering fra Telenors side. Dette er ikke riktig, og takket være årvåkne og engasjerte rights-lesere sørget Telenor raskt for å rydde opp. Bra!

På torsdag ble det kjent at saken mot Tommy Robinson åpnes for tredje gang, denne gang på initiativ fra statsadvokaten. Robinson filmet live på utsiden av et rettslokale i mai i fjor der det pågikk en grotesk groomingsak, og han ble buret inne og dømt i løpet av fem timer til 13 måneders fengsel. (NB, rettet: Skrev i villfarelse 13 år, men nok en gang kan vi takke oppvakte lesere!) Saken ble lagt død tre måneder senere, og de fleste av oss trodde nok at den både var død og begravd. Men den gang ei, altså. Det som fremstår som en statlig forfølgelse av Robinson fortsetter, og 22. mars må han møte i The Courts of Justice tiltalt for forakt for retten.

Robinson er en mann av folket, og har har – ikke overraskende – bred sympati i nettopp folket. Da vi omtalte denne siste utviklingen torsdag 7. mars, ville mange av våre lesere sende donasjoner til Robinson, som nå trenger meget dyktige advokater for ikke å bli dømt til fengselstraff. Leserne ble møtt av denne beskjeden:

En sentralt ansatt i Telenor reagerte med en gang vedkommende registrerte hva våre lesere opplevde, meldte fra til oss på Facebook at Telenor støtter ytringsfriheten og driver ikke med sensur, og satte prompte i gang undersøkelser. Vedkommende fant raskt ut at siden freedomfortommy.com var opprettet på torsdag samme dag, og at en underleverandør av Telenor, spamhouse.org, hadde blokkert den. Blokkeringen kan skyldes at man var usikker på om den nye nettsiden var svindel eller kunne være infisert med virus.

Telenor overstyrte umiddelbart blokkeringen og hvitlistet Robinsons innsamlingsaksjon.

Det er ikke så ofte – dessverre – at vi kan rapportere gode nyheter, men at dette var en svært gledelig reaksjon fra Telenors side, er det ingen tvil om. Telenor har selv bedt spamhouse.org om en forklaring på blokkeringen, altså var den ideologisk motivert eller handlet det om at man fryktet at den ferske nettsiden ikke minst kunne være svindel?

Det viktige er ikke minst også at dette viser at det nytter å opptre som en engasjert og observant borger i kommentarfelt. Derfor: gratulere alle dere som varslet i kommentarfeltet vårt!