Aktuelt

Oppdatert kl 15.15: Skyting på trikk i Nederland – minst tre drept

Det er skutt på en trikk i sentrum av Utrecht i Nederland. Tre legehelikoptre skal være på stedet. Det meldes nå om tre drepte.

Oppdatering: Det meldes nå ca kl 15 at minst tre personer er drept, ni er skadet, Den mistenkte, en 37 år gammel mann født i Tyrkia, Gökman Tanis, stod så sent som for to uker siden tiltalt i retten for en voldtekt. Han har også begått andre mindre kriminelle forhold, som innbrudd og sykkeltyveri. Av naboer karakteriseres han som «ikke helt stabil, men helt sikkert ikke terrorist». Dette melder Jyllands-Posten på sin live blogg.

Flere mennesker skal være såret under skyting på en trikk i nærheten av et torg i sentrum av den nederlandske byen Utrecht.

Skadeomfanget skal være ukjent.

Politiet opplyser at de ikke kjenner motivet for skytingen, men at de ikke utelukker at den kan være terrormotivert. Statsminister Mark Rutte skal være svært bekymret for om det kan være snakk om terror.

Den nederlandske organisasjonen for sikkerhet og antiterrorisme (NCTV) opplyser at det blir avholdt et hastemøte i Regjeringen. Her vil justisministeren og andre relevante personer bli brifet om situasjonen og utviklingen.

Utrecht by og kommune er hovedstad og største by i den nederlandske provinsen Utrecht. Den er Nederlands fjerde største by med i overkant av 300.000 innbyggere.