Islam

IS-kvinne: – Vi vil søke hevn. Dere vil stå til knærne i blod

Beskjeden fra flere IS-kvinner som nå forlater den siste IS-posten i Syria, er ikke til å misforstå. De i Vesten som fremdeles tror at de fleste av disse kvinnene vil tilbake til sine hjemland og leve normale liv, bør prøve å ta innover seg de barske realitetene. Kvinner mener selv at de har produsert og oppdratt den neste IS-generasjonen. "Kalifatet er ikke over", som en av dem sier.

Det er fremdeles mange som behandler kvinner som om de var ofre. Dette inkluderer IS-kvinner som nå tigger Europa om å få lov til å vende tilbake. Det gammelmediene ikke liker å snakke om i disse dager, er at mange av disse kvinnene aktivt har deltatt i grusomhetene og det rene barbariet i Den islamske staten, inkludert barnetortur og -drap.

Rouba El-Husseini rapporterer for AFP fra området ved siste IS-bastion, Baghouz. Hun forteller at hun møter IS-krigere som ikke angrer, og som lover «blodig hevn over sine fiender», altså alle oss som ikke sverger til IS-ideologien.

Venter på nye erobringer

10 kvinner står på utsiden av Baghouz foran journalister og gjør IS-tegnet mot himmelen. De roper samstemte: «Den islamske staten er her for å bli!»

Alle kvinnene er ikledd IS-uniformen, og de fleste nekter å oppgi identiteten sin.

«Noen kaster steiner på kameraene til dem som prøver å filme dem, mens en skriker til en fotograf og kaller ham en gris. En annen griper det udekkede håret til en kvinnelig reporter, og sier: ‘Har du ikke lest Koranen, skammer du deg ikke?’ En tredje kvinne snerrer over hvordan reporteren er kledd: ‘Gud forbanner kvinner som likner menn.'»

De siste tre dagene har 7 000 fra IS i Baghouz strømmet ut av den siste utbombede resten av IS-kalifatet. En kvinne forteller at de flyktet fordi «vi var en tung byrde for mennene». Hun fortsetter slik: «Vi venter på (den neste) erobringen, hvis Gud vil.»

El-Husseini forteller om smågutter som nynner på IS-hymner. Og det er nettopp disse barna som skal utgjøre den neste generasjonen IS-hær.

«The caliphate will not end, because it has been ingrained in the hearts and brains of the newborns and the little ones,» says the 60-year-old, refusing to give her name.

-Blod til knærne

Mange kvinner forteller AFP-reporteren «at de vil oppdra barna i ideologien til kalifatet», selv etter at IS taper sitt siste territorium. En 30 år gammel mann med hvitt hår priser kalifatet og ønsker «mange erobringer» vil komme (for IS). Han forteller også at sentrale ledere har flyktet til Tyrkia og Irak.

En kvinne sier dette til reporteren: «Vi har dratt, men det vil komme nye erobringer i fremtiden.» Hun fortsetter slik: «Vi vil søke hevn, det vil bli blod opp til knærne deres.»

Hvor er slike reportasjer i norske medier? Har de ulike redaksjonene vurdert hva reaksjonen i Norges befolkning kan bli hvis en hjemvendt IS-terrorist en dag går til blodig angrep her?

Hovedillustrasjon: Skjermdump CNN

AFP