Islam

IS-konvertitt angrer ikke: Vil hjem med 13 år gammel gift datter

IS-kvinnen som kaller seg "Sanna", dro til IS fra Finland for fire år siden. Hun giftet seg der to ganger. Konvertitten til islam har en datter på 13 år. Hun er også gift. Sanna vil leve som muslim i Finland, sier hun.

Det er en kurdisk journalist som skriver dette på Twitter, plukket opp av finsk avis.

Sanna skal ha likt livet hos IS, men mener at «krigen forstyrret» etterhvert livet i Syria, altså det var ikke IS som var problemet.

Sanna dro til Syria via Tyrkia. Hun giftet seg to ganger, blant annet med en marokkaner. Det vekker nok mer oppsikt at datteren, et barn på 13 år, også er gift. Datteren må ha vært rundt ni år da Sanna forlot Finland. Dette skriver journalisten:

Hon har varit gift två gånger och har en 13-årig dotter som också är gift.

«Mamman säger att de vill till Finland för att livet är enklare där, och de vill leva som muslimer där», skriver Civiroglu.

Han skriver också att han sett en finländsk kvinna med fyra barn i området.

Det är inte klart om det handlar om samma kvinna, eller om det är olika kvinnor som journalisterna mött.

Sanna har altså nettopp forlatt de siste restene av IS-kalifatet og er nå i kurdisk selvstyreområde. Også australske ABC har truffet Sanna . I henhold til ABC har Sanna fire barn.

-I begynnelsen var livet normalt som i Finland, men etterhvert endret det seg, sier hun til ABC.

Rundt 20 kvinner reiste fra Finland til IS, og omkring 15 jenter. En del av jentene er myndige nå. Dette er et høyt antall kvinner sammenliknet med andre land.

Vi tror vi vil få høre mange «uvanlige»/oppsiktsvekkende historier i tiden som kommer. 13 år og gift, og dertil datter av en konvertitt som vil hjem til Finland og leve som muslim. Hva gjør finske myndigheter med jentungen på 13 år og Sannas andre barn?

Sanna angrer ikke på sitt valg.

Sanna intervjues her (1. min. 30 sek.) i en sterk video.

Illusturasjonsbilde: skjermdump av opptak fra interneringsleir i Syria under kurdisk bevoktning.