Terrorisme og ekstremisme

Sjokkerende: NRK utelater helt at IS-kvinne støtter ekstremisme som halshugging

Man trodde knapt hva man så og hørte på Kveldsnytt i går kveld. Det ble rapportert at Shamima Begum fratas britisk statsborgerskap, IS-kvinnen på 19 år som vil hjem til London. Ikke ett eneste ord fra NRK om at kvinnen fremdeles støtter IS. Og denne kvinnen gir også tummelen opp for massakren på Manchester Arena av unge britiske jenter. Hva er det med NRK?

Vi rapporterte i går kveld at Shamima Begum (19) er fratatt britisk statsborgerskap. Artikkelen er en av de mest delte i sosiale medier. Ikke underlig, fordi den unge kvinnen som reiste tilSyria 15 år gammel, sitter nå i en flyktningleir kontrollert av kurdere og vil tilbake til London. Hun har nettopp født sitt tredje barn. De to første er døde av ukjente årsaker.

Begum har uten blygsel tilkjennegitt sin fulle støtte de siste dagene til henrettelser og alt IS har utført av grusomheter. Dette har blitt rapportert av medier nær sagt verden over. Så skjer dette: NRK Kveldsnytt rapporterer kvelden i går, 19 . februar, at hun er fratatt statsborgerskapet. Ikke ett ord nevnes om hennes ekstremistiske holdinger. Ikke ett!

Her en skjermdump fra sendingen i NRK:

Shamima har nettopp født et nytt barn.

Skjermdump, NRK Kveldsnytt 19. februar 2019.

Les vår nye og omfattende artikkel om Shamima og hennes venninner.

-For to dager siden sa hun at hun ønsket å vende tilbake til Storbritannia sammen med sønnen, sier NRKs nyhetsoppleser Rima Iraki.

Og det var det. Ikke ett eneste kritisk ord. Ikke ett eneste ord om at denne unge kvinnen og moren støtter avkappinger av hoder på «vantro». At hun ikke angrer livsvalget sitt. Ikke ett ord om at hun fremdeles støtter tanken om IS og et kalifat.

Hva holder dere på med NRK?