Integrering og integreringspolitikk

Syrere får våpentrening betalt av NAV. Norske frykter stemplet rasist hvis de protesterer

I lille Kvinesdal får syriske flyktninger våpentrening i den lokale pistolklubben. Man skulle tro dette var en aktivitet man ikke oppsøkte etter angivelige krigsopplevelser. Toppen av kaka tar NAV, som bruker våre skattepenger til å betale kostnadene ved opptreningen.

«Kvinesdal Pistolklubb har medlemmer med flyktningbakgrunn. Det er blant annet personer i 20-årene fra Syria som er med og driver med skytetrening», skriver avisen Agder i dag (betalingsmur).

Flere av de norske medlemmene reagerer på dette, fortsetter avisen, men de våger ikke å stå frem eller å protestere på annen måte. De frykter å bli kalt rasister, forteller et anonymt medlem til avisen:

-Ingen tør å si noe eller å gjøre noe i frykt for å bli kalt rasist. Men mange synes ikke det er greit at unge mennesker som har ræmt fra hjemlandet sitt på grunn av krig og elendighet, skal få dekket av NAV å drive med skytetrening og våpen som hobby når de kommer tl Norge. Terrortrusselen som stadig kommer nærmere er også noe man tenker på.

Det er grunn til å anta a NAV ikke kjenner den enkelte flyktnings eventuelle traumatiske bakgrunn. Like fullt betales altså en fritidssyssel som dette av NAV. Det skal være til sammen fem syrere i pistolklubben.

Lederen av pistolklubben sier at man kke kan nekte folk å være med på skytetreningen så lenge de «oppfører seg greit og følger reglene», mens NAV har ikke uttalt seg til avisen Agder.

Islamister tok jegerprøven

Liknende problemstilling har vi sett for noen år tilbake da hardkokte islamister som støtter jihad fra blant andre Proftens Ummah tok jegerprøven, en prøve viss bestått gis tillatelse til å kjøpe inn seks jaktvåpen. PST sa den gang i 2012 at de ikke kunne stoppe islamister fra å ta prøven. Den ytterligående venstreaktivisten Tor Bach stod bak opplæring av islamister i den såkalte flerkulturelle organisasjonen Wild X. Kursene var gratis (altså skattefinansiert). På daværende tidspunkt var det registrert nærmere 2, 5 millioner skytevåpen i våpenregisteret i Norge. Våpnene var fordelt på 485.000 personer. I tillegg kommer hagler som det ikke var registreringsplikt på før 1990. Det antas at en halv million hagler ikke er registrert.

Wild X har fremdeles jegerprøvekurs for medlemmene, som betaler en kontigent på 100 kr i året. Blant andre Barne- og familiedepartementet, nå ledet av KrFs Kjell Ingolf Ropstad, sponser Wild X, som den gang varslet PST om problemet.

Også islamister i gruppen Ansar-Al-Sunna, som har krevd at Grønland bydel blir en egen shariastat, var i PST sitt søkelys, både fordi medlemmer deltok på jegerprøvekurs og fordi gruppen i brevs form skal ha truet med et nytt 22.juli eller 11.september. Det ble den gang også rettet trusler mot statsminister Jens Stoltenberg og statsrådene Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide.

Sosionom-forklaring?

FrPs sosialpolitiske talsperson Erling Wiborg, forventer at NAV rydder opp. Wiborg «reagerer med vantro på nyheten om at krigsflyktninger fra Syria får våpentrening fra NAV».

«Vi vet at mange som har flyktet fra kriog og elendighet har med seg traumer og problemer, og da er ikke våpentrening det rette. Jeg forventer at AV rydder opp umiddelbart i denne praksisen, hvis ikke tar jeg saken videre.»

Det ryktes også at minst en kvinne i hijab er med i pistolklubben. Kvinner i hijab som driver trening sammen med fremmede menn, dertil «vantro», er ikke akkurat et vanlig skue, i så fall.

Hvordan NAV i Kvinesdal eventuelt vil sosionom-forklare sin noe merkverdige prioritering, skal bli interessant å se.

Takk til lokal tipser.