Aktuelt

FrP vil ha nytt gjengprosjekt i Oslo

Etter flere knivstillingsepisoder i Oslo ønsker FrP et nytt gjengprosjekt i politiet.

Utviklingen med stadig flere knivepisoder i Oslo bekymrer Himanshu Gulati (FrP), melder NTB.

– At minst åtte personer er blitt utsatt for knivstikking på under en måned, er noe som bekymrer meg sterkt. Jeg oppfordrer regjeringen og justisministeren til å få et eget gjengprosjekt i politiet opp å gå så raskt som overhodet mulig, sier Gulati, som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

Tirsdag ble en 18-åring forsøkt drept med kniv på Grønland i Oslo, og midt på dagen lørdag ble en tolv år gammel gutt ranet med kniv utenfor Storo storsenter.

Natt til søndag ble tre personer knivstukket i Storgata, en av dem ble kritisk skadd, og søndag kveld ble en mann i 40-årene slått og truet med kniv av ungdommer på Stovner.

Også i januar var det flere tilfeller av knivstikking i hovedstaden.

– Vi må ta innover oss at vi ser en mer rå og brutal kriminalitet hvor ungdom i tidlig alder ser ut til å være en del av gjengdannelser, sier Gulati.

Han mener at politiet nå må sette ned en egen gruppe som jobber mot denne utviklingen og sier at han frykter «svensklignende tilstander» i Oslo.

FrP må gjerne ønske seg nye gjengprosjekter i politiet, det har vært en rekke av dem i løpet av de siste årene, men problemet er vel så mye at politiet mangler nødvendige verktøy – og at en rekke både blant politikerne og i politiet, ikke minst «skrivebordspolitiet», ikke ønsker å ta i bruk verktøy som kan virke «for skremmende» eller som ligner for mye «på straff». For mens politiet har forsøkt både dialog og tilnærmet taxivirksomhet samt pynting på statistikk, har nettopp kriminaliteten fått utvikle seg mer i rå og brutal retning.

Stadig flere lar seg ikke skremme av politiet. Da vet vi hvilken vei det går.

Nå trengs det en holdningsendring. Hos politiet og politikerne.