Integrering og integreringspolitikk

16-årig jente og flyktning får skytetrening for å integrere seg

I Kvinesdal gir NAV penger til en 16 år gammel jente for å lære å skyte. Jenta er registrert flyktning ganske nylig, og tiltaket fra NAV er ment som et "folkehelse- og integreringstiltak", sier NAV til HRS.

Saken er omtalt flere steder i dag, og hos NRK presiserer nå NAV at det kun er én flyktning som får betalt kontigenten i Kvinesdal pistolklubb, som skal ha flere medlemmer med flyktingebakgrunn fra Syria.

PST er bekymret for at dette skjer grunnet fare for radikalisering og traumer flyktninger kan ha med seg til Norge.

NAV i Kvinesdal sier på sin side at de handler i tråd med politisk ønske om bedre folkehelse og integrering. Til HRS skriver NAV i en epost i dag dette:

«Det er ett medlem i Kvinesdal pistolklubb som har fått kontigenten betalt av NAV. Alle flyktninger får det første året dekket kontigent til et medlemsskap i en idrettsklubb, lag eller forening. Dette er et folkehelse- og integreringstiltak i regi av Kvinesdal kommune.

Pistolkluben er underlagt Norges idretssforbund, og deres reglement.»

PST: krigstraumer, radikalisering og traumer. NAV: helse og integrering.

Ei jente, 16 år

NRK skriver på sin side at dette medlemmet er ei 16 år gammel jente.

Agder har sendt en rekke kritiske spørsmål til leder for NAV Kvinesdal, Bente Haugland. Hun svarer Agder kort dette:

Skjermdump, Agder 1. februar 2019.

Men det var jo betryggende! NAV gir ikke økonomisk støtte til våpen og ammunisjon… Den dagen det eventuelt skulle være en realitet, vil jeg anta at Norges opprinnelige befolkning og innvadrerer som er veltilpasset i dag, knapt er å finne her på berget.

Foto og illustrasjon HRS