Kriminalitet

Kona til justisministeren: Var på seminar om «Ways of seeing» i dag

I dag mottok justisministerens familie et uhyggelig trusselbrev, i tillegg til ildspåsettelse ved hjemmet. Omtrent samtidig med dette var Waras kona på et seminar der forestillingen "Ways of seeing" var tema.

Slik så det ut i oppkjørselen til justisministerens bolig i dag (foto: tipser)

Midt på dagen i dag ble justisminister Tor Mikkel Waras hjem nok en gang utsatt for ildspåsettelse. I tillegg lå det et trusselbrev i postkassen.

Truslene skal være knyttet til at Waras kone, Laila Anita Bertheussen, har anmeldt Black Box Teaterets forestilling «Ways of seeing».

Anmeldelsen skal trekkes tilbake, sies det, og noe slikt som «neste gang får vi det til»

Trusselbrevet skal være utformet ved utklipte bokstaver.

På seminar om «Ways of seeing»

Angrepet skjedde midt på dagen i dag, brannen skal ha blitt oppdaget noe over kl. 13:30.

Rett før angrepet fant sted hadde Bertheussen vært på et seminar, arrangert av Oslo Fotokunstskole. Dette seminaret ble avsluttet ved 12-tiden. Bertheussen hadde utvist sin interesse for arrangementet, og fortalte om sin deltakelse på egen Facebookside:

På seminarets program sto blant annet «Ways of seeing»-regissør Pia Maria Roll, den samme Roll som mange, både i medier, politikere og kunstere, har forsvart. Forestillingen er også støttet av kulturminister Trine Skei Grande og kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen. Til tross for at de har utropt 20 navngitte personer, inkludert Wara, til rasister og snikfilmet deres hjem. En handling som kan være utløsende for angrepene Waras familie utsettes for.

På dagens program het det blant annet (min uthev.):

Hva skjer når kunstnerne synliggjør overvåkningen i samfunnet og plutselig overvåker makthaverne med et kritisk blikk? Dette spørsmålet reises når billedkunstner Anders Eiebakke presenterer sitt arbeide med droner og overvåkningsteknologi og ved at Pia Maria Roll og Ketil Lund presenterer teaterstykket Ways of Seeing og snakker erfaringene fra debatten det har skapt.

Erfaringene fra debatten, altså ikke et ord om at Waras hjem ble angrepet i desember. Hele programmet kan leses her.

Kan Bertheussen deltakelse på dette seminaret settes i noen sammenheng med angrepet som ble utført rett etter seminarets slutt?

Hva driver politiet med?

I angrepet i desember ble familiens bil forsøkt påtent med noe som ligner en lunte i drivstofftanken (foto: tipser).

Det er ufattelig at politiet enda ikke har oppklart angrepet fra 6. desember. Tas det ikke alvorlig (nok)?

Men enda mer ufattelig er det at sikkerheten til Wara og hans familie ikke blir ivaretatt på en god nok måte. Det skal da ikke være mulig å gjennomføre slike angrep mot en statsråds, i denne sammenheng til og med en justisministers, hjem.

Hvor trygge kan vi føle oss i dette landet?

Og hvem vil ta politiske verv hvis det er en slik utvikling vi skal godta?

Dette er stygt. Dette er farlig.