Redaksjonelt

Melding til våre lesere

Årsslutt nærmer seg, og da kommer det årlige hjertesukket.

Ja, så nærmer det seg årsslutt igjen, hvilket innebærer at en rekke administrative saker for HRS må i boks. Ikke minst regnskap og diverse rapportering, for dere vet, har vi ikke orden i sysakene er «blodhundene» ute etter oss.

For øvrig har årets budsjettkrangel om midlene til HRS skapt litt ekstraarbeid, men vi registrerer jo at gammelmediene boltrer seg over krangelen på 500 000 kroner, mens millioner på millioner flagrer forbi ørene på «vaktbikkjene» utenfor deres radar.

Men alle skjønner vel tegninga: Gammelmediene gjør omtrent hva som helst for å mane opp til konflikt, nå også i regjering, for FrP. Derfor nei til støtte til HRS, mens for eksempel Black Box Teateret kan glise enda bredere over enda mer av skattepengene. Hurra, konflikt! Fordi gammelmediene tror at folk flest vil ha slike konflikter? Det hadde kanskje vært bedre om de så litt nærmere på hvordan politikerne driver sitt umoralske fordelingsspill. Men bevares, det er vel ikke innenfor gammelmedienes samfunnsoppdrag å avdekke det doble regelsettet som dagens politikere opererer etter? Vi får bare ønske dem en god jul.

Uansett; på grunn av alt som må på plass, vil vi fremover uregelmessig oppdatere rights.no. Dere få bære over med oss.

Så et hjertesukk: Per se registrerer vi inn alle HRS-vennene i et nytt registreringssystem, da det gamle brøt sammen. Det kan bety at det kan (og vil sikkert) snike seg inn en feil eller to, men merk så følgende: Hvis dere bidrar til vårt arbeid økonomisk og ønsker skattefradrag, må vi ha fødsel/personnummer (11 siffer) eller organisasjonsnummer. Dette kan sendes til [email protected]. Innrapporteringen til Skattedirektoratet skjer i januar.

Alle som har betalt inn til oss i løpet av 2018, vil få en tilbakemelding – og da kommer neste hjertesukk: Betaler du via bank eller Vipps har vi ikke automatisk din e-post adresse. Det begynner å bli svært mange brev etterhvert, så hvis du er en av dem håper vi du sender oss e-post adressen din (om du har) til adressen over. Da er du en engel!

Merk også at hvis du ikke hører noe fra oss, så har vi heller ikke adressen din. Noen velger bevisst å være anonyme givere, det respekterer vi selvsagt, men for andre mangler det rett og slett bilag i banken (som igjen kan skyldes at vi har forskjellig bank der bankene ikke «prater sammen»). Når det gjelder Vipps har vi kun navn, og det duger ikke for identifikasjon, men du kan selv legge inn merknad/beskjed til oss.

Takk, det var alt for nå. Plutselig er vi tilbake.