Innvandring

Unik bildereportasje av Malmös forfall

Den skånske fotograf Freddy Mardell har dokumentert den siste tids utvikling av bybildet i Malmö. Det er et dystert syn av den "flerkulturelle idyllen", heter det.

Fotomontasjen følger med kommentar fra fotografen Freddy Mardell. «Det er et dystert bilde av den flerkulturelle idyllen som vokser frem,» heter det.

Interessant er det også at Mardells fotoreportasje er publisert av Feministinspektionen. De omtaler seg selv som en organisering som retter seg mot unge jenter som er lei av å være stille når andre breier seg. Feministinspektøren vil vise at jenter faktisk har lov til å stille spørsmålene man har tenkt på, men som kan kanskje ikke tør spørre om som ung. De ønsker å inspirere unge jenter til å ta plass, være nysgjerrig og stå opp for alle menneskers rett og verdighet. Det heter at de består av en rekke jenter som har fått nok av løgnene og det hat som spres i vårt samfunn. Og som de avslutter sin presentasjon av seg selv «Alla modiga tjejer! Nu tar vi för oss! På riktigt! Vi kommer inte vika oss!»

Og de er ikke nådige i sin presentasjon av fotoreportasjen:

Flerkulturell-hyllende politikere og journalister har i årtier forsøkt å beskrive Malmö som en by som «svartmales». Det er blitt hevdet man har prøvd å gi et negativt bilde av Malmö. Den prisbelønte mesterfotografen Freddy Mardells kamera og muntlige vitnesbyrd kan derimot vise at byen er verre en hva noen kunne forestille seg i sin villeste fantasi.

Skyteepisoder, voldtekter og vold er bare en del av det store problemet. Det som ikke vises i den skjønnmalte gammelmedierapporteringen er den utryggheten som vanslige folk kjenner i de tidligere så trygge sentrumsområdene.

Vanlige svensker flykter fra Malmö og inn flytter enda flere av dem som Mardell kaller «globalister». Innvandrere på trygd som lager bråk langt inn i de små nattetimer når vanlige arbeidende og skattebetalende mennesker forsøker å sove. Disse «globalistene» som prakker narko på vanlige skattebetaleres barn og unge. Man påstår at man har «flyktet fra krig», men takker de gjestfrie borgerne med å tagge ned husfasader og trappeoppganger – og det i et omfang som tilsier at kommunen i liten grad har mulighet til å rehabilitere.

Bak den voksende slummen og etablissamentets manglende evne til å sette foten ned for disse «kolonisatører», tar ekstremismen mer og mer over. Stadig oftere foregår kjønnssegregerte maktdemonstrasjoner i Malmö, der svartkledde og militærkledde menn, for seg, og kvinner, for seg, går og skriker ut sitt hat mot rivaliserende muslimer, Sverige og de svenske skattebetalerne.

Så vidt jeg har fått med meg, er Mardells prosjekt blitt tatt godt imot.

Den observante leser kjenner nok igjen ideen. Men da HRS lanserte samme tanke, ikke minst knyttet den endringen som islams inntog i et samfunn innebærer (som også er lett gjenkjennelig i Mardells bilder), ble det øyeblikkelig slått hardt ned på. Vi skulle «henge ut muslimer», het det, før vi knapt hadde publisert et eneste bilde.

Vi oppfordret også våre lesere til å sende inn bilder av den kulturelle endringen som Norge er inne i, med god respons. Noen bilder har vi publisert, men vi arbeider med å utvide prosjektet. Så det kommer mer, om noen skulle tro at har latt oss skremme av surmaget kritikk. Og send gjerne flere bilder! Her kan du også la deg inspirere av Mardells fotoreportasje.

 

(Forsidefoto: Stillfoto fra Mandells fotoreportasje)