Forskjellsbehandling og diskriminering

– Dette er farlig

Black Box Teater har satt opp en forestilling som snikfilmer hjemmene til blant annet justisminister Tor Mikkel Wara og familien Tybring-Gjedde, der de samme blir beskyldt for å delta i et nettverk som vil gjøre Norge mer rasistisk. Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde er både rasende og fortvilet.

HRS har tidligere i dag fortalt om det absurde teateret som i disse dager utfolder seg på Black Box Teater, der bakteppet er snikfilming av hjemmene til det som teateret mener er personer som inngår i nettverk som ønsker å gjøre Norge mer rasistisk.

De som blir utsatt for filming av sine hjem og beskyldt for å være rasister skal være blant andre justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP), stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP), Kent Andersen (document.no og FrP-politiker), Resett-redaktør Helge Lurås, samt deres styremedlemmer og sponsorer. I tillegg dukker tidligere høyesterettsdommer og leder for Lund-kommisjonen, Ketil Lund, opp på scenen og legitimerer denne iscenesatte galskapen.

HRS har vært i kontakt med Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP), som selv er medlem i Regjeringen som statssekretær i OED, og gift med Christian Tybring-Gjedde.

Sikkerhetsutfordring

Det er en svært opprørt Ingvil Smines Tybring-Gjedde vi har på telefonen. Hun mener grensen må være nådd.

– Når hjemmet mitt eksponeres i en teateroppsetning, hvor vi henges ut som rasister og for å skape et rasistisk samfunn, så må grensen være nådd, sier Tybring-Gjedde til HRS, og forsetter:

– Vi har ikke adressen vår offentlig noe sted på grunn av tidligere trusler. Og her har altså noen ligget i hekken utenfor hos oss og filmet hjemmet mitt! I tillegg til hjemmet til justisministeren og andre. Dette er en sikkerhetsutfordring, tordner Tybring-Gjedde.

Hva annet?

Hun sier videre at ingen vet hva annet som kan være filmet enn det som vises i teateroppsetningen.

– Hva sitter de på av opptaksmateriale? Har vi ingen rett til et privatliv? Vi har barn, vi har venner, folk som ikke har noe med vårt politiske virke å gjøre, og så skal disse kunne risikere å bli filmet utenfor hjemmene våre? Og at tidligere høyesterettsdommer og leder av Lund-kommisjonen er på scenen, bidrar til å legitimere en slik fremgangsmåte. Det er ikke til å tro, sier Tybring-Gjedde til HRS.

Vurderer videre skritt

Hun og familien vurderer nå hvordan de skal følge opp saken videre, fordi det alltid er en avveining av hva som skal gis av oppmerksomhet.

– Enhver reaksjon fra vår side vil gi disse menneskene oppmerksomhet, og det er jo det de ønsker. Men de har allerede fått stor oppmerksomhet, og alle som ser oppsetningen får denne eksponeringen, sier hun.

– Det er ingen redelighet i dette. Er vi politisk uenige, så får vi ta debatten, som voksne, siviliserte mennesker. Et slik spill, i ordets rette forstand, med navngitte personer og deres hjem, er farlig. Jeg er redd, og nå har jeg altså også grunn til å være redd i mitt eget hjem, sier en fortvilet Tybring-Gjedde.

Ingvil Smines Tybring-Gjedde bekrefter overfor HRS at hun har tatt saken videre i det politiske apparatet, men vil foreløpig ikke si noe om hvilke tilbakemeldinger hun eventuelt har fått.

Her kan du bli bedre kjent med Ingvil Smines Tybring-Gjedde i vårt tidligere langlesnings-intervju

Så kan det jo legges til at det nettopp er fra denne Regjeringen, med kulturminister Trine Skei Grande (V) i front, at Black Box Teater finansieres for å sette opp en forestillingen som eksponerer egne regjeringsmedlemmer og andre slik at de risikerer å være i fare. Og det er den samme Regjeringen som har en statsminister, Erna Solberg (H), og en integreringsminister, Jan Tore Sanner (H), som snakker varmt, lenge og mye om et inkluderende samfunn og kampen mot hatprat. Kanskje på tide å reagere når venstreradikale går av skaftet?

Foto: HRS