Islam

Ekstremist invitert til Norge. Varaordfører fra Venstre trekker seg som æresgjest

Han mener at mennesker skal halshugges om de ikke tror på Muhammed som siste profet. Denne pakistaneren er invitert til å holde foredrag i Strømmen ved Oslo førstkommende lørdag. Bak invitasjonen står en Høyremann som måtte trekke seg fra politikken grunnet hatefulle holdninger mot jøder. Hvordan kunne æresgjesten på dette arrangementet, Boye Bjerkholt i Venstre, takke ja til å dele scene med denne ekstremisten?

Førstkommende lørdag 27. oktober skulle Boye Bjerkholt (V), varaordfører i Skedsmo og leder av Akershus Venstre, opptre som æresgjest på et arrangement i regi av Zohra Manzoor Welfare Society på Bråtejordet skole i Strømmen.

Går man på purehelp.no finner man at bak denne gruppen står Iftikhar Mahmood. Mahmood ble kjent i 2016 da det ble avslørt at denne lokale Høyrepolitikeren i Søndre Nordstrand, postet en rekke antisemittiske innlegg på Facebook. Mahmood måtte melde seg ut av Høyre. (Se merknad lagt til under saken)

Invitasjonen sakset fra Facebook. Guest of honor er altså varaordføreren til Venstre, Boye Bjerkholt.

-Halshugg ahmadiyyane

Men Iftikhar Mahmood ligger tydeligvis ikke på latsiden etter at hans holdninger ble landskjent. På lørdag har nemlig Mahmood og hans»velferdssamfunn» invitert TV-profilen og pakistaneren Orya Maqbool Jaan (66) til Strømmen, en mann med synspunkt som skal ligge tett på det fascistiske pakistanske politiske partiet Jamaat e-Islami.

I et fjernsynsinnslag sier denne Jaan følgende, ifølge en norsk oversettelse gjort av Sekulær Allianse:

«For det første, vi gjør forskjell på ahmadiyya-muslimer og andre troende. Vi oppfatter en troende muslim som ikke tror på Mohammad som siste profet – en tyv og banditt, og det eneste akseptert hos oss er å halshugge slike muslimer som Musailma Kazzab.»

Sistnevnte skal være en person fra Muhammeds tid som hevdet han var en profet.

Ahmadiyyane er den islamske verdens jøder. De aksepteres ikke som mulsimer fordi de peker på en angivelig profet fra 1800-tallet, Mirza Ghulam Ahmed. Derfor forfølges de, og i Pakistan har de ikke lov til å «opptre som muslimer». Gjør det det, trer blasfemilovverket inn, som har dødsstraff som strammeramme.

Hva gjør Venstre på et slikt arrangement?

Varaordfører for Venstre takket altså ja til å delta på et arrangement der slike holdninger ligger til grunn for arrangørens virke. Bjerkholt kan umulig ha sjekket noe som helst før han takket ja til det «flerkulturelle» stevnet.

Ifølge tipseren har Bjerkholt nå trukket seg (i formiddag) etter at han ble gjort oppmerksom på hvem han faktisk skal dele scene med.

Melding på Facebook til medlem av Sekulær Allianse.

Igjen ser vi norske politikere med en omgang med islam som oser av mangel på kompetanse.

Bjerkholt har åpenbart forstått at han har begått «en feil». Like etter kl 11 la han ut denne beskjeden på Facebook:

Vi får altså ingen forklaring på det man må kunne pent kalle en glipp.

Takk til Sekulær Allianse for tipset.

Rettelse 23.10: Denne Iftikhar Mahmood som står bak organisasjonen, skal være en annen enn den avgåtte antisemitten i lokalpolitikken, etter vår siste informasjon. Vi beklager forvekslingen.