Aktuelt

Iftikhar Mahmood ute av Høyre

Høyre-politiker Iftikhar Mahmood måtte melde seg ut av partiet da det ble kjent at han regelmessig poster sterkt konspiratorisk og antisemittisk materiale på Facebook. (Artikkelen er oppdatert)

Leder for Oslo Høyre, Nikolai Astrup, opplyser at bydelspolitiker i Søndre Nordstrand, Iftikhar Mahmood, har meldt seg ut av Høyre og ikke lenger representerer partiet.

Bakgrunnen er de sterkt konspiratoriske og antisemittiske posteringene Mahmood har publisert på Facebook. Mahmood hevdet først at det dreide seg om en enkelttilfelle av dårlig bakgrunnsjekk og korttenkthet, men skjermbilder viser at temaet har vært gjennomgående på Høyre-politikerens Facebook-profil og således er å oppfatte som et uttrykk for hans tankegang og holdninger.

Det er ikke forenlig med Høyres verdier, skriver Astrup, og legger til at Mahmood har beklaget posteringene til den israelske ambassadøren i Norge:

Bloggen og bildene som det lenkes til representerer holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og verdisyn.

Mahmood har nå beklaget delingen av dette materialet, erkjent at dette var ubetenksomt og har understreket at postingen er nå fjernet fra hans facebook-side da den ikke er representativ for hans holdninger og menneskesyn. Han har samtidig selv valgt å melde seg ut av partiet og vil derfor ikke representere Høyre i noen sammenhenger fremover.

Jeg er glad for at Iftikhar Mahmood har beklaget postingene og at han også har beklaget disse postingene til Israels ambassadør.

Oppdatering: På Facebook kommenterer Iftikhar Mahmood saken slik, og så kan man jo bare lure på hvorfor han regelmessig har postet klassisk antisemittiske konspirasjonsteorier hvis det ikke er i tråd med hans «verdisyn og menneskesyn, hverken religiøst eller politisk» og at han «tar sterk avstand fra rasisme og antisemittisme»:

IftikharFB