Aktuelt

SD-politikere grovt mishandlet av somalisk gjeng

At den svenske valgkampen kunne bli voldelig, er det nok mange som har fryktet. På lørdag ble to ungdomspolitikere i SD grovt mishandlet av en somalisk gjeng, som fortsatte å sparke mens offeret lå på bakken. Hva jadde skjedd om det var nazister som gikk til angrep på Socialdemokrater?

Hendelsen i tilknytning til en ungdomsfestival i Falun, har så vidt vi har registrert fått minimal oppmerksomhet i hovedmediene. Nyheter Idag rapporterer om overfallet på Ungsvenskarna som karakteriseres som «grov mishandling». De unge hadde tidligere blitt utsatt for drapstrusler i sosiale medier og på nettet og ble da bedt om å kontakte politiet hvis noe skulle skje.

Vel, det er litt sent å ringe politiet når man er slått i bakken.

Det var efter ungdomsfestivalen Granny Goes Street i Falun som två av Ungsvenskarnas medlemmar vid halvtiotiden på lördagskvällen gick till Max för att äta hamburgare.

– Kvällen hade varit lyckad, vi hade kampanjat och delat ut tröjor där det står ”Stoppa sosseriet” och pratat med intresserade ungdomar. Vi hade fått bra respons, vår närvaro var uppskattad då, säger Rasmus Giertz.

När de två medlemmarna, två killar som är 16 och 16 år gamla, ätit upp och ska gå ut så får en av dem en milkshake kastad på sig.

– Han frågar de som kastar ”vad gör ni”. Då blir han nersparkad. När han ligger ner så fortsätter flera i det här invandrargänget att sparka på honom, säger Rasmus Giertz.

Publikum grep ikke inn

En annen Ungsvenska prøver å hjelpe offeret. Da blir også han slått ned.

– Vår andre medlem försöker att ingripa och avbryta den grova misshandeln. Då blir även han misshandlad, slagen i ansiktet. När de slagit ner våra medlemmar så lämnar gänget Max, säger Rasmus Giertz som berättar att det fanns vittnen på plats i restaurangen som såg misshandlarna.

Hva med alle de andre gjestene på hamburgerrestauranten? Ingen grep inn, sies det. Videre heter det at gjengen hadde somalisk opprinnelse.

Ja, man kan levende forestille seg reaksjonen til publikum hvis situasjonen var motsatt: en gjeng svensker går fysisk løs på unge somaliere, eller nazister går løs på Socialdemokreaternas ungdomspolitikere.

Les også om valgfusk og sabotasje mot Åkesson og SD.