Aktuelt

Dobbeldrapet i Trondheim

Mandag ble to unge menn drept i en leilighet i Trondheim, mens en annen ble alvorlig skadd. Gjerningsmannen, som også er alvorlig skadd, er pågrepet. Alle de involverte er såkalte enslige mindreårige asylsøkere og har afghansk opprinnelse.

Det var mandag sen ettermiddag at politiet fikk melding om en alvorlig hendelse i Prinsens gate i Trondheim. Varsleren hadde da kommet i kontakt med en skadet mann utenfor huset som fortalte at det hadde blitt begått en kriminell handling inne i leiligheten.

Da politiet kom frem fant de en drept og to alvorlig skadde. Den ene av disse døde ved ankomst til sykehuset, mens tilstanden for den andre er stabil. Politiet tok opp jakten på gjerningsmannen ut fra signalement og påtraff han på Sentralstasjonen. Her skal politiet ha skutt mannen i foten, da de fryktet at han skulle skade seg selv. Også han er fraktet til sykehuset og vil bli fremstilt for varetektsfengsling når helsetilstanden tilsier det.

Etterforskningen pågår for fullt, med vitneavhør og sikring av spor. Obduksjon av de døde vil bli foretatt i dag, og det forventes at obduksjonsrapporten offentliggjøres onsdag.

Alle de involverte er såkalte enslige mindreårige asylsøkere (EMA), i alderen 17 til 20 år. Det opplyses videre at i Trondheim regnes alle under 20 år som EMA.

I en pressemelding i dag opplyser politiet at de to drepte er 19 år gamle Nasratullah Hashimi og 17 år gamle Reza Alizada.

Alle de fire involverte er av afghansk opprinnelse, men vi kjenner ikke hvilken relasjon det eventuelt var mellom dem.

Kommunaldirektøren i Trondheim, Camilla Trud Nereid, har fortalt «noen» av de som er involvert hadde kontakt med to av sine oppfølgingsansvarlige i kommunen kun en halvtime før hendelsen, og da var det ingenting som tydet på at noe galt var i gjære. Men vi vet ikke hvem av dem, men kontakten skal ha vært et rutinebesøk.

Det er ikke gjort kjent med hvilket våpen som er blitt benyttet. Vi vet heller ikke hvem som bodde i den aktuelle leiligheten.

Det vi vet er at én av dem skal ha ankommet Norge for om lag en måned siden, de øvrige skal ha bodd andre steder i Norge før de kom til Trondheim.

Trondheim kommune har etablert et pårørendesenter, da de regner de øvrige om lag 200 EMA i Trondheim som pårørende. Nå leter kommunen, i samarbeid med Utenriksdepartementet, etter de biologiske familiene til de involverte.