Aktuelt

Av 148 drap i Norge har 45 utenlandsk gjerningsperson

De siste fem årene har det vært 148 drap i Norge. 45 av disse, altså 30 prosent, ble utført av utenlandske statsborgere, herav 19 asylsøkere, sier politioverbetjent Vibeke Schei Syversen i Kripos til TV 2. Hvilken bakgrunn gjerningspersonene i de øvrige 103 drapene har er det umulig å vite, da Kripos kun…

De siste fem årene har det vært 148 drap i Norge. 45 av disse, altså 30 prosent, ble utført av utenlandske statsborgere, herav 19 asylsøkere, sier politioverbetjent Vibeke Schei Syversen i Kripos til TV 2.

Hvilken bakgrunn gjerningspersonene i de øvrige 103 drapene har er det umulig å vite, da Kripos kun oppgir tallene på statsborgerskap.

Men vel så nedslående er det at nærmere 80 prosent av drapene (15 av de 19) som ble utført av asylsøkere, hadde også ofre som var asylsøker.