Aktuelt

Åkesson og sønnen (4) drapstruet med halshugging

Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) utreder groteske drapstrusler fremsatt mot SD-leder Jimmie Åkesson og hans sønn (4). Truslene er fremført på internett i regi av terrorgruppens IS.

Mordtruslene er fremsatt i et brev under tittelen «I Allahs, den nåderike, den barmhjertiges navn» og spredt blant annet på nettforumet Flashback, melder Expressen.

Brevet, som skal være skrevet på dårlig svensk, melder at partilederens dager er over.

«Om du tror at noen stemmer kan gi deg makten til å bestemme over oss troende til ALLAH, så får du tenke om igjen! Vi skal halshugge deg om du ikke har ‘gått ner från valet’ innen ukens slutt, om du velger å gjemme deg med halen mellom beina, så får du gleden av å se hvordan vi halshugger Nils.»

Jimmie Åkessons’ fireårige sønn heter Nils.

I brevet siteres også deler av en kampsang, Snart kommer hevnen, som terrorgruppen IS har brukt i propagandafilmer når de har henrettet mennesker.

Sverigedemokratenes pressesjef, Henrik Vinge, sier at de ikke vet om truslene er ekte, og om det er noe som kommer fra IS.

Sikkerhetspolitiets (Säpos) pressesjef Karl Melin bekrefter at det pågår en forundersøkelse ut fra en anmeldelse som omhandler trusler mot en av de personer de har sikkerhetsansvar for.