Islam

Nei til muslimske fundamentalister

Stadig flere har skjønt hvor en viktig del av feministkampen hører hjemme - kampen mot muslimske fundamentalister som avviser våre frihetsverdier. Støtter du alt som står i koranen, skal du ikke få dansk statsborgerskap, sier Mette Thiesen.

Kandidat for Nye Borgerlige (NB) i Danmark, Mette Thiesen, sier:

«Hvis du er troende, religiøs muslim og går inn for alle deler av koranen, som de jo gjør, er du ikke assimilert og tilpasset til våre frihetsverdier. Derfor er vår politikk at man ikke skal kunne få dansk statsborgerskap som troende, religiøs muslim. Statsborgerskap er en gave man kan få hvis man er assimilert i det danske samfunnet.» (Berlingske 23. august)

Støtter du alt i koranen, er det ensbetydende med støtte til sharialovene og et muslimsk kalifat, presiserer Thiesen.

Ethvert normalt tenkende menneske vil, i alle fall etter å ha tenkt seg om, si at det er «common sense.» At det er uaktuelt å gi oppholdstillatelse til muslimske fundamentalister i hjertet av et sekulært demokrati, og i hvert fall ikke statsborgerskap.

Men så har vi vår tids fanatiske liberalister som omfavner en slags pervertert form for grenseløs frihet og toleranse for det ukjente. Ofte kvinner som ikke eier motforestillinger til å gi fundamentalistisk islam plass i offentligheten. Heldigvis ser vi stadig flere kvinner som tar til motmæle.

Alt henger sammen med alt. Som for eksempel når børsen går av hengslene kommer det en kraftig korreksjon. Nå får det myke mannsidealet en kraftig korreksjon. Autoritære menn som Donald Trump, Vladimir Putin og Viktor Orbán, sistnevnte ønsker for øvrig å legge ned kjønnsstudier på universitetene i Ungarn, vinner terreng.

Den nye anti-gender bevegelsen som skyller innover Europa fra øst har etter sigende et ganske tradisjonelt syn på kvinner og familierollen i samfunnet. En bevegelse med en iboende skepsis til liberale kvinner som forsvarer masseinnvandringen av patriarkalske unge menn fra Midtøsten og Afrika.

Anti-gender bevegelsen mener at kvinneaktivister bryter ned samfunnet fra innsiden. Det spørs om det ikke ligger mer enn et snev av sannhet i det. Det er tilsynelatende mange oppegående vestlige kvinner som har et noe forskrudd forhold til muslimske menn. Et slags sadomasochistisk behov til å forsvare islam. Beskytte «de intolerante», kvinneundertrykkende menn som blir mottatt med åpne armer i hjertet av vårt kjønnslikestilte og i praksis sekulære samfunn.

Hvor sprøtt er ikke det?

Det er godt vi er velsignet med tøffe kvinner som forstår alvoret og peker på hvor en viktig del av feministkampen hører hjemme.

(Forsidebilde: Mette Thiesen, Twitter)

LES OGSÅ: HRS’ intervju med leder av Nye Borgerlige, Pernille Vemund (langlesning)