Islam

Forbud mot hijab på jenter, sier leder av moské

Nei til hijab på barn! Dette sier advokaten fra Tyrkia, bosatt i Tyskland. Vel, hun lever allerede med sikkerhetsvakter grunnet "fredens religion".

Vi har debattert hijab på barn siden 2003 i Norge og Vest-Europa. Kun Frankrike har tatt grep om hijab på barn, det vil si at den er forbudt i skolen på både elever og lærere. I Norge ble det nærmest ramaskrik da HRS definerte hijab i nettopp 2003 som seksualisring av barn. Men det tok ikke mer enn sju år før SV mente det samme. Det ble dessverre med utspill, meninger. Og siden den gang har hijab på barn nærmest eksplodert i Vest-Europa. Islamiseringen ruller med andre ord ufortrødent. Partiene på Stortinget vil ikke ta i plagget hvis det ikke er sesong for stemmesanking.

-Et politisk instrument

I Tyskland, derimot, har de en moské som knapt noen andre land i hele verden har. Den er grunnlagt av Seyran Ates, en kvinne vi har fulgt i mange år. Hun er opprinnelig tyrker, og hun er advokat. Hun har vært den fremste til å forsvare og føre saker i rettsystemet i Tyskland knytte til vold og overgrep mot muslimske jenter og kvinner. Vi kunne melde følgende i 2009:

Igjen mottar den tysk-tyrkiske advokaten Seyran Ates drapstrusler. Denne gangen i kjølvannet av at hennes siste bok lanseres, en bok med tittelen Islam trenger en seksuell revolusjon. Forlaget hennes melder at Ates at sikkerhetsmessige hensyn har valgt å trekke seg helt tilbake fra all offentlig debatt.

Ates har blitt utsatt for hets og drapstrusler fra menn som misliker at hun hjelper deres døtre eller koner ut av tvangsekteskap og voldelige forhold. Ates er også en sterk motstander av sløret på muslimske kvinner siden rundt 10 – 15 år siden. I oktober 2006 oppfordret hun i et avisinnlegg muslimske kvinner til å ta av sløret. Sløret hindrer integrering og er et politisk instrument, skrev hun. Uttalelsene førte til hatefulle e-poster og nye drapstrusler. Politiet måtte ytterligere skjerpe sikkerhetsopplegget rundt Ates, noe vi meldte  i 2007. Den profilerte advokaten tok den gang et knallhardt oppgjør med sløret og forfeilet integrering. Ates sa at sløret ”forhindrer integrering og misbrukes som politisk instrument”.

Ates har altså grepet fatt i vår tids totalitære ideologi, Muhammeds maktislam. Ære være henne for at hun våger det.

Misbruk av barn

Ates er under sterk politibesytllese. Hun er leder av en sekulær moské, Berlin Ibn Rushd Goethe-moskeen (ja, det høres rart ut, men dette er slik jeg ser det hennes kamp for å sekularisere islam) og en rekke andre, vil ha et totalforbud mot hijab på jenter under 18 år. Hun mener «islamister tramper på jenters rettigheter» gjennom slørbruken. Sammen med 43 andre fremtredende støttespillere (innen kulturlivet, politikken og medier) har de signert et opprop mot hijab på barn og unge. De kaller det er «misbruk av barn for fundamentalistiske formål».

Vi ville lagt til: også misbruk, tvang overfor en god del foreldre, for setter du kvinner og jentebarn i familien fri, mistenkes du raskt for å ha blitt vestlig og dermed frafallen.

Seyran Ates og hennes medspillere, som Terres des fammes, er, sier de, «skremt over den økende bruken av hijab de siste årene». De fortsetter: – For 20 år siden så vi ikke barn iført hijab i grunnskolen».

Nei, det gjorde vi ikke i Norge heller. Men ikke ett eneste parti på Stortinget vil følge i Ates fotspor. De alle snur seg vekk fra ubehaget, ubehaget at barn brukes som ideologiske markører og reklameplakater i det offentlige rommet for kvinneundertrykkende ideologi og et totalitært samfunnssyn.

«Mädchen sollen schon als Kinder lernen, sich zu unterwerfen»